Dini bilgiler çok mühim herkes için

B

Bilgilialim

Kayıtsız
Misafir
Herkes için yararlı olabilecek dini bilgiler

İslam dini,insanın nasıl olmasını istiyor?
-İslam dini,anneye,babaya ve akrabalara iyiliği emreder.Kötülükleri ve fenalığı yasaklar.
Şeytanın düşüncesini benimseyerek iman gider mi?
-Cin ve şeytan insanlara düşman olarak yaratılmıştır.Helale,haram demek,harama helal demek gibi imanı götüren düşünceleri benimsetebilir.
Peygamberin getirdiklerini beğenmemek ne demektir ?
-Peygamberin getirdiklerini beğenmeyen,küçümseyen,inkar edenin amelleri boşa gider.Farz, sünnet,hadis bunların hiç birini inkar etmemek ve hakkında kötü düşünceler söylenemek gereklidir.
Mezhepler, Hz.Muhammed s.a.v yaşarken varmıydı?
Mezhepler Hz.Muhammed s.a.v yaşarken başlangıç olarak vardı. Mezhebler insanlara kolaylıktır.
Yasak olan hususlar yasaga aldırış etmeden yapılabilir mi?
-Yasak sayılan hususlar,sadece nefse hakim olunamaması durumunda günah ile karşılık bulup imanı götürmez.Ama yasak değil gibi devamlı yapılamaz.
Çıplak gusül abdesti alınamaz iddiası doğru mudur?
Kıyafetler çıkarılırken "besmele" çekilirse şeytan ve cinin gözlerine perde çekilir.Gusul abdesti çıplak alınmaz diye bir şey yoktur.
İstimna(masturbasyon)yasak mı?
-İstimna(masturbasyon)mecbur kalındığında, zinaya düşmemek için yapılabilir. Ancak keyfi olarak sırf hoşuna gittiği için yapmak doğru değildir.
Harama bakmak ile ilgili hüküm nedir?
Haramdan gözlerin sakındırılması emredilir.İlk bakış günah değildir,ikinci bakışta veya uzun süre bakılması halinde günah olur.Ama avret yerlerin kapatılmadığı için daha çok kapanmayan günah işlemiş olur.İnternetteki açık fotoğraflara nefse hakim olunamazsa bakılırsa günah olur ama iman gitmez.Ama yasağa aldırış etmeden sürekli bakmaktan kaçınılmalıdır.
Şehvetle bakmak nedir?
Zinaya yaklaşmaktır.Yani yabancı kişilerle evlilik düşünmeyip, sevgili olmak ve flört etmek demektir.
Zina filmleri(Mühtehcen Filmler) izlenebilir mi?
-Tavsiye asla etmem.Tehlikelidir ve haramdır.
Cinler dışarıdan vesvese ve geçek olmayan görüntü veya ses verebilir mi?
-Gezici cinler tayfası vesvese veya gerçek görüntü vaya ses verebilir.
İbadetin kabul olmasına engel durumlar varmıdır?
-Özellikle haram lokma ve Allah rızasının dışında başka kişilerin rızası için ibadetin ibadetin kabulüne engel olduğu söylenir.Ama ibadetten zevk alamaz haram lokma ile beslenen bir kişi.Sadece sorumlulğundan kurtulur şeklinde yorumlar vardır.Mesala sadece borç yerine geliyor deniyor.
Haram lokma yiyenin duası kabul olur mu?
-Haram lokma yiyenin duası kabul olmaz.Bu şekilde bir hadis söz konusudur."Haram lokma yiyenin sabah duası kabul olmaz."şeklindede bir hadis rivayet edilir.
Mürted öldürülür mü, neden öldürülür?
-İmandan sonra küfre düşen kişi mürted olur.Ya din değiştir yada inkarcı olup hiç bir dine inanmaz.Allah bu kişiye iman vermişse,yani müslüman olup,islamın beş şartını yerine gerirmiş ise ve imanlı bir kişi ise bunu terk edip,din değştirmesi veya inkar etmesine izin verilmemiş olabilir.Ama ölümü mahkeme kararı ile ancak adalet tarafından verilebilir.
Dinde aşırı gitmek nasıl karşılanır ve yorumlanır?
-Bazı kavimlerin helakı dinde aşırı ileri gitmekten dolayı olmuştur.Yani günlük dini yöndeki ibadet ortalama 1,5 saat kadardır.Bir hadis daha örnek verelim.bir adam Rasulullah'ın yanına gelir.Derki;"Sabaha kadar namaz kılsam olur mu?"S.a.v şöyle cevap verir;"Kıldığımda olur, kılmadığımda".
Hiç günah işlemeyen bir kavim olsa ne olur?
-Allahu Teala buyuruyor:"Hiç günah işlemeyen bir kavim olsa onu helak eder,arkasından günah işleyip arkasından tövbe eden bir kavim yaratırdım."
Yeminini yerine getirmeyenlerin durumu ne olur?
-Yeminini yerine getirmeyenler kefaret ile sorumluluktan kurtulur.
Haram olan yasak olan bir hususta yemin edilir mi?
-Haram olan ve yasak olan bir hususta yemin olmaz.
Rukye nedir,mübah olur mu?
-Rukye cinlerin verdiği rahatsızlıktan kurtarır.İhlas,Felak,Nas gibi sureler sabah 3 kez,akşam 3 kez mübah olur.Çok okunması sakıncalı olur.Helal olduğu bilinen rukyeler,çok dikkatli uygulanmalıdır.Hataya düşmemek gereklidir.Tedavi usule uygun şekilde olmalıdır.Vesvese duasıda bir defada 3 kez okunabilir.Çok fazla okunmamalıdır.İhlas,Felak,Nas suresi dışında rukye yapmanın doğru olmadığını bildiren hadis olduğu rivayet edilir.Peygamber s.a.v tarafından "Şu on hasleti çirkin görürdü." şeklinde bir hadis olduğu söylenir.
Devamlı abdestli olarak cinlerin verdiği rahatsızlıkların olması konusunda neye dikkat etmek greklidir?
-Devamlı abdestli olan kişi şeytanın en sevmediği kişilerdendir.Bu nedenle musalat olan kişi alimlerin bazı kitaplarında belirtilen ayetleri okuması gereklidir.
Muska takmak caiz mi?
-Peygamber efendimizin sevmediği hasletlerden biri olarak nitelendirildiği söyleniyor.Caiz diyen de caiz değildir diyende var.Temime denilen bir hususta şirk olduğu konusunda uyarı veren bir hadis rivayet edilir.
Şeytani cinler musalat olduğu zaman bundan tüm hane etkilenir mi?
-Bir insana musallat olam cin tüm hane bireylerini etkisi altına alır.
İnsanı helak eden günahlar nelerdir?
İnsanı helak eden yedi büyük günah:"Şirk koşkak,haksız yere cana kıymak,faiz,büyü yapmak,iffetli kadına zina iftirası,savaştan arkasını dönüp kaçmak,yetim hakkı yemek."
İman giderse tazelenir mi?
-İman tazelenenebilir.Tövbe edilmeli ve iman tazelenmelidir.
Gıybet etmenin hükmü nedir?
-Gıybet eden ölü eti yemiş gibidir."Hanginiz ölü eti yemekten hoşlanır"şeklinde bir hadis vardır bu konuda.İmanlı bir kişi ise gıybeti yapılan,gıybet edene yazılır günahı.
En büyük günah nedir?
-En büyük günah zinadır.
 

Forumdaüyekişi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
8
Tepkime puanı
3
Kendi kullanıcı adım "Forumdaüyekişi" olarak değiştirilsin. Ayrıca bu konu iptal edilip kaldırılsın. "Bilgilialim" kullanıcı adı çok sakıncalı olmuş.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Kendi kullanıcı adım "Forumdaüyekişi" olarak değiştirilsin. Ayrıca bu konu iptal edilip kaldırılsın. "Bilgilialim" kullanıcı adı çok sakıncalı olmuş.
Selamünaleyküm, bir kişiye veya topluluğa hitap etmeden önce söze selam ile başlayalım! (Selamünaleyküm, merhaba, iyi günler v.s) Önce selam sonra kelam!
Bir isteğimiz varsa; bu isteğimizi rica veya önerme cümleleri ile ifade edelim! Burada emir alacak kimse yok! Ancak rica mukabili iş yapılıyor!
"Kaldırılsın, indirilsin, değiştirilsin" v.s gibi emir cümleleri daha çok bir hükümdarın tebaasına hitap şeklini çağrıştırır! Burada bu tarz hitap edenleri bu şekilde uyarıyorum!
Kullanıcı adını değiştiriyorum! Ancak konu iptal edilip kaldırılması diye birşey yok! Konu sana ait olsun yada olmasın, içeriğinde hata veya eksik varsa düzeltir yeniden gönderirsen bende gerekli düzenlemeyi yaparım. Yoksa konu sahibi bile olsa kimsenin istemesiyle konu kaldırılmaz, hatalıysa düzeltilir. Vesselam!
 
Üst Alt