Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Çocuk Sağlığı
Çocuklarınıza Bunları Yedirmeyin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 18941" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">HAMBURGER:</span> En zararlı yağ türü olan trans yağlar kullanıldığı için hamburger, çocuklarda obeziteye zemin hazırlıyor ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalık riskini ciddi oranda arttırıyor.</span></strong></span></span></span><span style="color: black"></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">ÇİKOLATA:</span> Yüksek orandaki kakao, şeker ve katkı maddeleri içeren çikolata kandaki kolesterol miktarını yükseltiyor. Tüketilen miktara dikkat etmek gerekiyor. </span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">HAMUR İŞİ: </span>Bu tür yiyecekler hem kolesterol dengesini bozuyor hem de yüksek kalori içerdiğinden obeziteye ve ona bağlı hastalıklara zemin hazırlıyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">PATATES KIZARTMASI:</span> İçinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliğine, şişmanlığa ve kansere neden olabiliyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">CİPS:</span> Uzmanlar cipsin, kanserden obeziteye, diyabetten Alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu söylüyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: #8b0000">MAKARNA:</span> Hamurdan yapılan makarnanın fazla tüketilmesi hem şişmanlatıyor hem de mide hastalıklarına zemin hazırlıyor.</strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><strong><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: black"><span style="color: darkred">DONDURMA:</span> İçindeki maddelerin kolay bozulabilmesi nedeniyle bağırsak hastalıklarına yol açıyor. Ancak kalsiyum açısından zengin olduğu için kontrollü tüketilmesi öneriliyor.</span></span></span></strong></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">BOYALI ŞEKER:</span> İçinde boya yapıcı kimyasalları barındıran şekerler diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">PATLAMIŞ MISIR:</span> Araştırmalar yüksek kalori içeren patlamış mısırın yüksek oranda doymuş yağ içerdiğini gösteriyor. </span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">FISTIK:</span> Görülme oranı yüzde bir olan ve ölümle sonuçlanan fıstık alerjisi nedeniyle çocuklara fıstık verilmesi sakınca yaratıyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">PASTA:</span> Fazla tüketilmesi obeziteye giden yolda önemli etki yapan pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, yağ, un gibi maddeler aynı zamanda mide hastalıklarına da neden oluyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">YEŞİLLİK:</span> Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşillikler iyi yıkanmadığında bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor. Bu nedenle bu besinlerin çocuklara verilmeden önce çok iyi yıkanması gerekiyor</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">ASİTLİ İÇECEK:</span> Asitli içecekler mide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">MANTAR:</span> Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere, halüsinasyonlara hatta ölüme neden oluyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">TON BALIĞI:</span> Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen, ton balığının çok fazla tüketilmesi sinir sisteminde harabiyete ve kalp hastalıkları riskinde artışa yol açıyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">KAHVE: </span>Kahve, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">SOSİS:</span> Amerikan Pediatri Akademisi, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ:</span> Doğru şekilde temizlenmeyen kabuklu deniz ürünleri bağırsak hastalıklarına yol açıyor</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">KREM PEYNİR:</span> Yüksek oranda yağ içeren bu ürünler kalp sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">ÜZÜM:</span> Şeker oranı yüksek bir meyve olan üzüm, diyabet hastaları için sakıncalı. Ancak antioksidan açısından zengin bir besin olan üzümü kontrollü tüketmekte fayda var. </span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">SALAM:</span> İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">HAZIR ÇORBALAR:</span> Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı madde bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">ÇİĞ YUMURTA:</span> İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara ve zehirlenmeye yol açıyor. </span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">DONDURULMUŞ GIDALAR:</span> Dondurulma işlemleri sırasında zararlı organizmalar ürediği için dondurulmuş gıdalar mide ve bağırsak hastalıklarına yol açıyor. </span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">MANYOK:</span> Nişastası yapılan bu köklü bitki doğru tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski yaratıyor.</span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 10px"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="color: black"><span style="color: darkred">FUGU BALIĞI:</span> Kâğıt kadar ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor. Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor.</span></strong> </span></span></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 10px"><span style="color: black">Alıntı...</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 18941, member: 1043"] [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black][B][COLOR=black][COLOR=darkred]HAMBURGER:[/COLOR] En zararlı yağ türü olan trans yağlar kullanıldığı için hamburger, çocuklarda obeziteye zemin hazırlıyor ve kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalık riskini ciddi oranda arttırıyor.[/COLOR][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=black] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]ÇİKOLATA:[/COLOR] Yüksek orandaki kakao, şeker ve katkı maddeleri içeren çikolata kandaki kolesterol miktarını yükseltiyor. Tüketilen miktara dikkat etmek gerekiyor. [/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]HAMUR İŞİ: [/COLOR]Bu tür yiyecekler hem kolesterol dengesini bozuyor hem de yüksek kalori içerdiğinden obeziteye ve ona bağlı hastalıklara zemin hazırlıyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]PATATES KIZARTMASI:[/COLOR] İçinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliğine, şişmanlığa ve kansere neden olabiliyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]CİPS:[/COLOR] Uzmanlar cipsin, kanserden obeziteye, diyabetten Alzheimere kadar birçok hastalığa neden olduğunu söylüyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=#8b0000]MAKARNA:[/COLOR] Hamurdan yapılan makarnanın fazla tüketilmesi hem şişmanlatıyor hem de mide hastalıklarına zemin hazırlıyor.[/B][/FONT][/SIZE] [B][SIZE=2][FONT=Arial][COLOR=black][COLOR=darkred]DONDURMA:[/COLOR] İçindeki maddelerin kolay bozulabilmesi nedeniyle bağırsak hastalıklarına yol açıyor. Ancak kalsiyum açısından zengin olduğu için kontrollü tüketilmesi öneriliyor.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]BOYALI ŞEKER:[/COLOR] İçinde boya yapıcı kimyasalları barındıran şekerler diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve damar hastalıkları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]PATLAMIŞ MISIR:[/COLOR] Araştırmalar yüksek kalori içeren patlamış mısırın yüksek oranda doymuş yağ içerdiğini gösteriyor. [/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]FISTIK:[/COLOR] Görülme oranı yüzde bir olan ve ölümle sonuçlanan fıstık alerjisi nedeniyle çocuklara fıstık verilmesi sakınca yaratıyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]PASTA:[/COLOR] Fazla tüketilmesi obeziteye giden yolda önemli etki yapan pastaların içinde çok miktarda bulunan şeker, yağ, un gibi maddeler aynı zamanda mide hastalıklarına da neden oluyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]YEŞİLLİK:[/COLOR] Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşillikler iyi yıkanmadığında bağırsak bakterilerine davetiye çıkarıyor. Bu nedenle bu besinlerin çocuklara verilmeden önce çok iyi yıkanması gerekiyor[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]ASİTLİ İÇECEK:[/COLOR] Asitli içecekler mide ve bağırsak hastalıklarına neden oluyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]MANTAR:[/COLOR] Bu bitkinin yabani olanları, zehirlenmelere, halüsinasyonlara hatta ölüme neden oluyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]TON BALIĞI:[/COLOR] Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen, ton balığının çok fazla tüketilmesi sinir sisteminde harabiyete ve kalp hastalıkları riskinde artışa yol açıyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]KAHVE: [/COLOR]Kahve, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]SOSİS:[/COLOR] Amerikan Pediatri Akademisi, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17'sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini söylüyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ:[/COLOR] Doğru şekilde temizlenmeyen kabuklu deniz ürünleri bağırsak hastalıklarına yol açıyor[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]KREM PEYNİR:[/COLOR] Yüksek oranda yağ içeren bu ürünler kalp sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]ÜZÜM:[/COLOR] Şeker oranı yüksek bir meyve olan üzüm, diyabet hastaları için sakıncalı. Ancak antioksidan açısından zengin bir besin olan üzümü kontrollü tüketmekte fayda var. [/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]SALAM:[/COLOR] İçinde sodyum nitrit bulunan salam ve sosisin tüketilmesi kansere neden oluyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]HAZIR ÇORBALAR:[/COLOR] Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı madde bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]ÇİĞ YUMURTA:[/COLOR] İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara ve zehirlenmeye yol açıyor. [/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]DONDURULMUŞ GIDALAR:[/COLOR] Dondurulma işlemleri sırasında zararlı organizmalar ürediği için dondurulmuş gıdalar mide ve bağırsak hastalıklarına yol açıyor. [/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]MANYOK:[/COLOR] Nişastası yapılan bu köklü bitki doğru tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski yaratıyor.[/COLOR][/B][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Arial][B][COLOR=black][COLOR=darkred]FUGU BALIĞI:[/COLOR] Kâğıt kadar ince dilimler halinde satılan fugu balığında tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor. Bu balığı pişiren şefler özel eğitim alıyor.[/COLOR][/B] [/FONT][/SIZE][/COLOR] [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black]Alıntı...[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Çocuk Sağlığı
Çocuklarınıza Bunları Yedirmeyin
Üst
Alt