Çikolata Kaplı Mandalinalı Kek

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6
mandalinalı kek

6340496919_e55b001d10_z.jpg


Çikolata Kaplı Mandalinalı Kek
malzemeler ( borcam kalıplarda 6 adet)
*1 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*yarım su bardağı sıvıyağ
*yarım su bardağı mandalina suyu (posasını da içine koydum)
*1 paket kabartmatozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un

kaplama için
*200 gr. çikolata
*arzu edilen şekerleme

yapılışı
*derin bir kapta önce şeker ve yumurta sonra sırasıyla diğer malzemeler eklenerek mikser yardımıyla çırpılır.
*sıvıyağ ile yağlanan kalıplara eşit miktarda paylaştırılan kek hamuru, 160 c ısıtılmış fırında pişirilir.
*o esnada belirtilen miktarda ki çikolata derin bir cezveye koyularak, içi yarıya kadar su doldurulmuş başka bir tencerenin içine oturtularak ocakta erimesi sağlanır (benmari usulu eritme).
*eriyen çikolata yumurta fırçasının yardımıyla kek kalıplarının içine eşit kalınlıkta sürülür.-eğer 12 adet kek kalıbınız varsa, 6 adet kek soğurken kalan 6 adet boş kalıba çikolata sürerek işlemi hızlandırabilirsiniz.-
*sürülen çikolatanın da, kekin de ılık olması gerekiyor ki birbirlerine iyice yapışsınlar.
*acele servis yapılacaksa 1-2 saat buzlukta lakin vaktiniz varsa en az 6 saat buzdolabında bekletilir.
*servise yakın; içi sıcak su dolu derin bir kasenin içinde yarım dk. bekletilen kalıplar, kenarından ufak bıçak darbesiyle yardım edilerek kekin kalıptan çıkması sağlanır.
*yumuşayan dış kaplama, şekerleme yahut arzu edilen şekilde süslenerek servis yapılır.

6340477259_8d771e5c2b_z.jpg
 
Üst Alt