Buhara Pilavı..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
[URL="https://img580.imageshack.us/img580/3964/buharapilaviforumdasnet.jpg"] [/URL]

Buhara pilavı malzemeleri

2 su bardağı pirinç

1 orta boy soğan

2.5 su bardağı et suyu

250 gr. kuşbaşı koyun eti(but tarafından)

2 yemek kaşığı mısırözü yağı

1 orta boy havuç

1/2 kahve fincanı badem

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı tuz


Buhara pilavı hazırlanışı


Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün. Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan çıkartın.

Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin. Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin. Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.

Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et-suyu (2.5 bardak) eklenerek, suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın.
Buhara pilavı artık hazır, afiyet olsun.


alıntı
 
Üst Alt