Bu Da Sosyete Mantısı...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
up_12507688501250768850.jpg

2 tane yufka
- 300 gr kıyma
- 2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
- yarım demet maydanoz
- 1 tane orta boy soğan
- tuz
- karabiber
- 2-3 kaşık sıvı yağ

- ÜZERı ıÇıN:
-1 kase süzme yoğurt
- 1 çorba kaşığı Tamek domates salçası yada Tamek domates püresi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber
HAZIRLANIşI: Öncelikle soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Rengi sararmaya başlayınca kıymayı ilave edin ve kaşıkla top kalmayacak şekilde kıymayı eze eze kavurun. Kıymada kavrulduktan sonra tuzunu ve karabiberini katıp ocaktan alın. Kıymalı harç ılıyınca dövülmüş cevizi ve ince kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Diğer tarafdan 2 tane yufkayı 8 parçaya bölün. yani 8 tane üçgen yufka olacak. Daha sonra kıymalı harcı yufkanın geniş kısmına yeteri kadar koydundan sonra rulo yapıp gül şeklini vermek için etrafında dolayın. Üzerine süt ve sıvı yağ karışımı sürüp 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Üzeri için 1 kaşık tereyağını ve sıvı yağı eritip salça katın. Salça kokusu çıkınca karabiber, kırmızı biber katıp üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. 2-3 dakika kısık ateşte kaynadıkdan sonra ocakdan alın. Süzme yoğurdu su ile inceltikden sonra yeteri kadar tuz katıp kızaran böreklerin üzerine biber kaşık dökün. Yoğurdun üzerine de salçalı sos gezdirip servis edebilirsiniz... Yoğurdunu ve salçalı sosunu servis etmeden az önce koymanızı tavesiye ediyorum... Afiyet olsun!
Alıntı..
 
Üst Alt