Boşnak böreği (mantiya)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
bosnakboregifuf.jpg
bosnakboregi1.jpg


BOŞNAK BÖREĞİ (MANTİYA) MALZEMELER :
◦ 1/2 KG. UN
◦ ALDIĞI KADAR ILIK SU
◦ TUZ
◦ 250 GR.KIYMA (YAĞSIZ
◦ 2 BAŞ KURU SOĞAN (YEMEKLİK DOĞRANMIŞ)
◦ KARABİBER
◦ YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ (İÇ MALZEMEYE İLAVE EDİLECEK)
◦ ERİMİŞ TEREYAĞ VE SIVIYAĞ KARŞIMI (YUFKALARIN ARASINA SÜRMEK İÇİN)

YAPILIŞI :
◦ UN,ILIK SU VE TUZ BERABER İYİCE ÖZLEŞİNCEYE KADAR YOĞRULUR.HAMURUN YUMUŞAKLIĞI NE ÇOK SERT NEDE ÇOK YUMUŞAK OLACAK.
◦ HAMUR BEŞ EŞİT PARÇAYA AYRILIP YUVARLANACAK.
◦ ÜZERİNİ NEMLİ BİR BEZ İLE ÖRTELİM.2 SAAT KADAR BEKLETELİM.
◦ İKİ SAAT DİNLENEN HAMURLARIN HER BİRİNİ TEZGAHA ALIP MERDANE İLE PASTA TABAĞINDAN BİRAZ DAHA BÜYÜK ŞEKİLDE AÇALIM.
◦ HERBİRİNİN ÜZERİNİ TEREYAĞ-SIVIYAĞ KARIŞIMI İLE YAĞLAYALIM.
◦ BEŞ YUFKAYIDA ÜST ÜSTE KOYALIM.
◦ EN ÜSTÜDE YAĞLADIKTAN SONRA 10 DAKİKA BEKLETELİM.
◦ MERDANE İLE YUFKAYI BÜYÜTELİM.
◦ YUFKA ÇOK İNCE OLMAYACAK.
◦ DAHA SONRA 4 PARMAK GENİŞLİĞİNDE MANTI YUFKASI KESER GİBİ KARELERE BÖLELİM.
◦ HER KARENİN ÜZERİNE KIYMA,KURU SOĞAN,KARABİBER,SIVI YAĞ VE TUZ KARIŞIMINDAN KOYALIM.
◦ BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATALIM.
◦ YAĞLANMIŞ TEPSİYE KATLANAN KISMI ALTA GELECEK ŞEKİLDE SIRALAYALIM.
◦ ÜZERİNEDE KALAN YAĞDAN SÜRELİM.
◦ HAMURLAR BİRBİRİNE BİTİŞİK BİR ŞEKİLDE DİZİLECEK TEPSİYE.
◦ ÖNCEDEN ISITILMIŞ 300 DERECELİK FIRINDA ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
◦ ARZUYA GÖRE ÜZERİNE YOĞURT DÖKÜLEREK TEREYAĞ GEZDİRİLEBİLİR.

afiyet Olsun yapamazsanız bize mantı yemeğine buyrun...yada en yakın Boşnak Börekçisine gidebilirsiniz
....
islikcalan.:tamam:.

acilangul1
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
1975103_1673200806235522_6872844676279834811_n.jpg


her gece sahurda mutlaka ama mutlaka Boşnak böreği yapar yeriz beni tok tutuyor Elhamdullilah Yusuf ise bayram yapıyor....
-Anne bir Seni seviyorum bir de yemeklerini özellikle de böreğini der...
yarının şişkosu bu günden belli olur ayy pardon perşembenin gelişi çarşambadan belli olur - …

sırıtık.:,
 

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Şubat 2012
Mesajlar
705
Tepkime puanı
2
Yakmışsınız tepsiyi sayın admin, alkis:;: .:tamam:.
180 derece olmasın 300 dereceislikcalan
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Yakmışsınız tepsiyi sayın admin, alkis:;: .:tamam:.
180 derece olmasın 300 dereceislikcalan

sayenizde sayın Üye sayenizde...aassd..
size laf ve rüya yetiştirecem diye tepsiyi değil böreği birazcık yaktım..sırıtık.:,
yaktıklarım ve yapamadıklarım için BAŞKALARINI SUÇLAMAK MI YOKSA KENDİMİZİ SORGULAMAK MI gerekli ne dersiniz...?xxzzl..

ya merak etmeyin şimdi üstüne Yoğurt,koyunca yanık olduğunu kimse görmez nasılsa biz hatamızı örter yada düzeltmek yerine çok hatamızı açığa vuranı suçluyor ve kızıyoruz niye acaba.....
ilginç::.
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
LA TAHZEN Gönül dostum emeğine sağlıkbrrvo bende de bir tarafını hep benim börek, kekim de pişirmeyen fırınım varçokk kommikk bir daha yaptığınızda olur, kim bilir tadı ne güzeldircfbrvo Yusuf bayıldığına göre azıcık fazla kızarmış da olsa çok güzeldir annesi ....Anne eli değen her yemek başka güzeldir.:tamam:.
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Selâmün Aleyküm ben çok seviyorum bu böreği yarım tepsi yerim bu kadar mı lezzetli olur.
Teyzem arnavutlara evlendi 6 sene önce .
oradan biliyoruz boşnak böreğini.
Çok lezzetlidir. Tavsiye ederim ama taze olacak sıcak olacak :) canım çekti ya hu Allah bereket versin elinize sağlık. :)
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Resime bakmak yetmez ki, ikram isteriz... :) :)
 

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Şubat 2015
Mesajlar
1,512
Tepkime puanı
10
Adresi bulmak kolay da, sizin elinizden çıkan "orjinal Boşnak böreğini" bulmak zor ama... Değil mi efendim..?
 
Üst Alt