Borç belası

beceriksiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Aralık 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Borç belası, borc belasi konusu:
Selaminaleyküm, öncelikle bu sayfayi yapan herkesten Allah razi olsun ve burda derdini paylasan herkesin Allah yardimcisi olsun.
Belki benim derdimi okuyup banada birileri fikir verir umdu ile yaziyorum.
bana gelince : yas 36 evli ve iki cocuk sahibi.

Ben Ticaret ile mesgulum, daha dogrusu cok yüklü bir borc icindeyim ve kendimi bildim bileli hep bir sekilde baskalarina borcluyum, lakin suan borcum cok büyük .
Ben daha önceleri yeterli sükür etmedigimin inancindayim ve bir yandanda Allah'a bana bu derdi verdigi icin de sükür ediyorum. Bu derdin sayesinde yüce Allaha ne kadar cok ihtiyacim var anladim ve onun izni olmadan hic birseyin düzelmiyeceginide anladim.
Evet bu musibetler basima geldiyse hep kendi sucum, ben inaniyorumki eger hak yolunda ve her daim sükür etseydim bu belalar beni bulmayabilirdi.
Bir kac aydir namaza basladim ve dualarimda borc ile ilgili dualari ezberledim, namazin disinda bu dualari okuyorum.
Söylemesi ayip uyumadan öncede tekrar abdest alim yatiyorum.
Daha da ne yapabilirim ? dedigim gibi hepsi kendi sucum, lakin pismanim ama pismanligimi Allah kabul eder mi onu bilmiyorum eksiğim varsa lütfen iletin.
Allah razi olsun.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Aleykümselam kardeşim. "Allah'a bana bu derdi verdigi icin de sükür ediyorum" demişsin... Başımıza bir musibet veya şer geldiği zaman "Şükür" değil Allahımıza "hamd" etmeliyiz. İkisinin anlamı farklıdır. "Şükür" iyi ve hayırlı durumlarda yapılır. "Hamd" her durumda yapılır.

"ben inaniyorumki eger hak yolunda ve her daim sükür etseydim bu belalar beni bulmayabilirdi." Bu söz yanlış, sen şimdi hak yolda olduğunu düşünüyorsan başına gelen musibet sayesinde olduğunu düşünmen gerekir.

Allah c.c nün tevbe kapısı daima açıktır, O samimi olan pişmanlığı kabul eder. Ezberlediğin dualar haricinde her boş kaldığında salavat ve zikir çekmenin çok faydası vardır. Namaz, dua, zikir ve sabır Allah c.c'nün izni ile her derdin çaresi olur.
 

beceriksiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Aralık 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Allah razi olsun, ben bu kadarini düsünemedim. Tavsiyelerin icin tesekkür ederim.
 

beceriksiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Aralık 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Selaminaleyküm..
Ben daha önceleri bildirdigim gibi, maalesef büyük maddi sıkıntılar cekiyorum gördügüm rüya bu sıkıntılara cevap mi bilemiyorum. Sayet fikriniz varsa beni aydinlatin lütfen.

Rüyamda bir padisah ile birlikte bir camii tamir ediyorduk.
sonrasini hatirlamiyorum. Acaba fikri olan varmi ? Hayirli günler.
 
Üst Alt