Bizim her şeyimiz yalan

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Şubat 2012
Mesajlar
677
Tepkime puanı
3
Yaş
66
Düşünceleriniz gecenin koynunda parlayan bir yıldız gibidir .bazen bir tebessüm bazende acıları yansıtır. Acıları anlatmak mutluluğu anlatmaya benzemez . Insan tutunmak için bir dal arar. Kaderler yaşanırken bir kalem ve bir kağıt en iyi dostun olur.

Bir adam oto garda . Hüzün dolu bir gün .istanbul'a son kez bakıyor. Belki yıllar sonra döneceği bu şehre ağlayarak. Gözlerinden süzülen yaşlar. Içindeki öfke , nefret ve içinde onunla beraber giderken kalbinde götürdüğü sevgisinden başka hiç bir şeyi yok. Bu şehirde iki evlat bırakıyor. Birinin adı gül diğerininki diken .gül ve diken bir damla göz yaşının içinde kayboluyorlar. Biri devlet yurtlarında diğeri istanbul sokaklarında hayatı anlamaya çalışıyor. Beni anla diyorsun yıllar sonra benim hiç babam olmadı ki anlayayım . Bizim her şeyimiz yalan babam.

Seni istesem de anlatamam annem .yaşlı gözlerin yaşadığın kader seni affettirmiyor bana. Bütün çabaların boşuna. Gül ve diken hayatın içinde araya yıllar giriyor öylesine acımasız ki iki kardeş acıların içinde hayatı anlamaya çalışıyorlar . Acılar, hasret anne baba olmuş olmuş onlara .seni anlayamam .anlatamam da annem bizim her şeyimiz yalan.

Hayat devam ediyor kaderler yaşanıyor. Iki şehirden de
haberler geliyor . Babam evlenmiş. Annem evlenmiş . Ikisininde çocukları olmuş ikisi de kız. Birinin adı kan öbürünün ki gözyaşı. Yıllar su gibi akıp geçiyor.bir gün kader 4 kardeşi bir araya getiriyor. Gül, diken,kan ve gözyaşı. Hayatı anlamak için bir sevgi dalı arıyorlar gül diyor ki ey kan senin benimle aynı kandansın biz kardeşiz. Gözyaşı ağlıyor ey diken sana ne zaman sarılsam canım acıyor ağlıyorum. Göz yaşı son sözü söylüyor evet biz kardeşiz ama bizim hayatlarımız yalan anlat desende anlatamam .

Bizim her şeyimiz yalan olmuş .gül aynalara bakıyor ağarmış saçları ve hayatın yorgunluğunu görüyor gözlerinde .ağlamak istiyor ,anlatmak istiyor ama susuyor . Yıllar önce babasın geldiği otogarda şimdi o bekliyor. Son kez istanbul'a bakıyor yaşlı gözler ve acı içinde şimdi oda iki evlat bırakıyor bu şehre birinin adı gök öbürünün adı yağmur . Bizim her şeyimiz yalan elveda istanbul .
 
Üst Alt