Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Doğu Anadolu Bölgesi
Bingöl
Bingöl’den Yemek Tarifleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 32044" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bingöl’den Yemek Tarifleri</span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Tutmaç Çorbası</span></span></strong></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzemeler:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">500 gr. Un</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">1 kg. yoğurt</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">2 baş sarımsak</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">1 kaşık tereyağı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">200 gr. Kavurma</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hazırlanışı: Un biraz su ve tuz ile yoğrulur. Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır.</span></span></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Mastuva</span></span></strong></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzemeler:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">2 Kg. ayran</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">250 gr. Pirinç</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">125 gr. tereyağı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hazırlanışı: Pirinç yıkandıktan sonra geniş bir tencereye konur. Ayran ilave edilir, karıştırılarak normal yanan ocağa konur. Ayranın bozulmaması için kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra karıştırma işlemi bırakılarak katı hale gelinceye kadar pişirilir.</span></span></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Saç Kavurması</span></span></strong> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzemesi:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kuşbaşı et 1 kg.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sarmısak 5 diş</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Katı yağ 5 çorba kaşığı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Tuz</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yoğurt 500 gr.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hazırlanışı:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Küçük kuşbaşı halinde doğranan kemiksiz kuru etleri bol yağla kavrularak üzerine sarmısaklı bol yoğurt dökülerek yenir.</span></span></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kurt Mustafa.</span></span></strong></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzemesi:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Yoğurt 4 su bardağı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bulgur 2 su bardağı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Tereyağ 4 çorba kaşığı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Sarmısak 5-6 diş</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Tuz Yeteri kadar</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hazırlanışı:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Bulgur yoğurtla karıştırılarak, pişirilir. Dibi tutmaması için devamlı karıştırılır. Bulgurlar pişmeye yüz tutunca hafif ateşe alınır ve lapa kıvamına gelince ateşten indirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilerek ikram edilir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred"><strong>Kömbe</strong></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Malzemesi:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Un 1 kg.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Tereyağı 3 çorba kaşığı</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kavurma veya kıyma 200 gr.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Tuz</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Çökelek 200 gr.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Soğan 2 adet</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Hazırlanışı:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Un, az tuz ve suyla yoğurularak hamur haline getirilir ve ikiye ayrılır. İkiye ayrılan hamurlar 2-3 mm. kalınlığında açılır. Hamurlardan bir tanesi altıyağlanan tepsinin içine konur. Üzerine kavurma, rendelenmiş soğan, çökelek karıştırılarak yayılır. Bunların üzerine diğer hamur konarak kızgın fırına sürülür. Altı üstü iyice kızardıktan sonra birkaç yerinden bıçakla uzunlamasına kesilerek bir tavada eritilen tereyağı dökülerek yenir.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 32044, member: 1208"] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Bingöl’den Yemek Tarifleri[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Tutmaç Çorbası[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=darkred]Malzemeler:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]500 gr. Un[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]1 kg. yoğurt[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]2 baş sarımsak[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]1 kaşık tereyağı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]200 gr. Kavurma[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Hazırlanışı: Un biraz su ve tuz ile yoğrulur. Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir. Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir. Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir. Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur. Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır.[/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Mastuva[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=darkred]Malzemeler:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]2 Kg. ayran[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]250 gr. Pirinç[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]125 gr. tereyağı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Hazırlanışı: Pirinç yıkandıktan sonra geniş bir tencereye konur. Ayran ilave edilir, karıştırılarak normal yanan ocağa konur. Ayranın bozulmaması için kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırılır. Kaynadıktan sonra karıştırma işlemi bırakılarak katı hale gelinceye kadar pişirilir.[/COLOR][/SIZE] [B] [SIZE=3][COLOR=darkred]Saç Kavurması[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=darkred]Malzemesi:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Kuşbaşı et 1 kg.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Sarmısak 5 diş[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Katı yağ 5 çorba kaşığı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Tuz[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Yoğurt 500 gr.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Hazırlanışı:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Küçük kuşbaşı halinde doğranan kemiksiz kuru etleri bol yağla kavrularak üzerine sarmısaklı bol yoğurt dökülerek yenir.[/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=darkred]Kurt Mustafa.[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=darkred]Malzemesi:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Yoğurt 4 su bardağı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Bulgur 2 su bardağı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Tereyağ 4 çorba kaşığı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Sarmısak 5-6 diş[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Tuz Yeteri kadar[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Hazırlanışı:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Bulgur yoğurtla karıştırılarak, pişirilir. Dibi tutmaması için devamlı karıştırılır. Bulgurlar pişmeye yüz tutunca hafif ateşe alınır ve lapa kıvamına gelince ateşten indirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirilerek ikram edilir.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred] [B]Kömbe[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Malzemesi:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Un 1 kg.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Tereyağı 3 çorba kaşığı[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Kavurma veya kıyma 200 gr.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Tuz[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Çökelek 200 gr.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Soğan 2 adet[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Hazırlanışı:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=darkred]Un, az tuz ve suyla yoğurularak hamur haline getirilir ve ikiye ayrılır. İkiye ayrılan hamurlar 2-3 mm. kalınlığında açılır. Hamurlardan bir tanesi altıyağlanan tepsinin içine konur. Üzerine kavurma, rendelenmiş soğan, çökelek karıştırılarak yayılır. Bunların üzerine diğer hamur konarak kızgın fırına sürülür. Altı üstü iyice kızardıktan sonra birkaç yerinden bıçakla uzunlamasına kesilerek bir tavada eritilen tereyağı dökülerek yenir.[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Doğu Anadolu Bölgesi
Bingöl
Bingöl’den Yemek Tarifleri
Üst
Alt