Bayrama yakışır tatlılar..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Bayrama yakışır bir tatlı
Bülbül konağı

Hem görüntüsü güzel, hem kolay hem lezzetli bir tatlı. Afiyet olsun...
Malzemeler;
Hamur için,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
3yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı toz badem,
1/2 paket oda sıcaklığında tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un.
şerbeti için;
5 su bardağı su,
4 su bardağı toz şeker,
1-2 damla limon
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti kaynatarak bir kenarda ılınmaya bırakalım. Hamur malzemelerinin tümünü yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 2 cm kalınlığında merdane ile açarak bardak veya varsa yuvarlak kurabiye kalıbı ile keselim. Kestiğimiz hamurların yarısının ortalarını şişe kapağı yada küçük boyuttaki aynı model kurabiye kalıbı ile kesip çıkaralım. ( kestiğimiz bu hamurları tekrar birleştirerek açabiliriz. ) Ortası delik olan hamur üste gelecek şekilde iki hamur parçasını üst üste koyup ortalarına yarım ceviz koyalım.( ben bazılarının ortasını şerbetledikten sonra krem şanti doldurmak üzere boş bıraktım). Hamurlara yumurta sarısı sürdükten sonra 180' deönceden ısıtılmış fırında kızartalım. Yaklaşık 20-25 dakika. Hamurlar henüz sıcakken ılık şerbeti döküp dinlendirelim. Afiyet olsun.
Alıntı.


Milföy hamurundan Nefis bir

tatlı
.....

ufuksitki_ufuksitki_papyon_002%5B1%5D%5B1%5D.jpg


Malzemeler;
* 8 adet milföy yaprağı (Arzuya göre artırabilirsiniz )
* Kızartmak için sıvıyağ.
şerbeti için
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı toz şeker
* 1-2 damla limon
Hazırlanışı;
1. Öncelikle suyu, şekeri ocağın üstüne alarak kaynatın, ocağın altını kapattıktan sonra 1-2 damla limon sıkın ve ılınmak üzere bir kenara alın.
2. Milföy hamurunu dolaptan çıkardıktan sonra 10 dakika yumuşamasını bekleyin.
3. Yumuşayan milföy yapraklarını bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. ( Ben tırtıklı kesme aleti kullandım, görüntüsü daha şık oldu.)
4. şeritlerin her birini ortadan bükerek papyon şekline getirin ve bükme yerlerini biraz sıkın.
5. Hazırladığınız papyonları kızgın yağa atarak, önlü arkalı kızartın.
6. Kızaran papyonları peçeteler üzerine çıkararak fazla yağını alın ve teker teker ılık şerbetin içine bırakın. 15 dakika bekleterek ve arada çevirerek şerbeti çekmelerini sağlayın.
7. şerbeti çeken papyonları servis tabağına alarak ortalarına dövülmüş antep fıstığı veya dövülmüş fındık serperek servis yağpabilirsiniz.
8. Arzu ederseniz iyice soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz. ( Daha şekerli tatlı isteyenler deneyebilir. )Afiyettttttt olsunnnnnn

Samsa tatlı tarifi
Milföy hamuru ile kolay hazırlanan, içi ve dışı lezzet dolu samsa tatlısı..

Malzemeleri

10 adet milföy

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

1 adet yumurta akı

2 adet yumurta sarısı

4 yemek kaşığı pudra şekeri

şerbeti için

2,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Yapılışı

10 adet milföy hamurunu üst üste koyup bir merdane yardımı ile 35 x 35 cm ebatlarında açın.
Yumurta akı, ceviz içi ve pudra şekerini bir kabın içinde macun kıvamına getirin.
Cevizli harcı üçe bölün.
Açtığınız milföyleri üçe uzunlamasına kesin.
Cevizli harcı ince bir fitil halinde milföylerin ortasına boylamasına koyun.
Hamurları içinde cevizlerle birlikte rulo yapın.
Ek yerini tam kapatmadan yumurta sarısı sürün ve ruloyu kapatın.
Ek yeri alta gelecek şekilde üç hamuru yan yana getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
Milföy rulolarını 2 cm kalınlığında dilimleyin.
Bir fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin.
180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
şerbeti kaynatın ve sıcak tatlınıza ılık olarak dökün.
Soğuk olarak servis yapın.
ısteğe bağlı olarak dondurmayla servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt