Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Ege Bölgesi
Aydın
Aydın İli Yemekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 26556" data-attributes="member: 1208"><p><span style="font-size: 12px"><strong>Aydın İli Yemekleri</strong> </span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Aydın’da yapılan yemeklerden bazıları; kulak çorbası, patlıcan–biber taratorlu turşu, kuyu tandırı, etli kereviz, etli enginar, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması ve arapsaçıdır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">ACILI GÜVEÇ</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">MALZEME:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Kuşbaşı koyun eti 1 kg. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Soğan 3 baş </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Domates 5 adet </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Maydanoz 1 demet </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Acı sivribiber 5-6 adet </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Tuz Yeteri kadar </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Biber Yeteri kadar </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Su Yeteri kadar </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">YAPILIŞI:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">İki adet soğanı kuşbaşı doğrayın. Dört adet domatesi dörde bölün. Güvece bir sıra et, bir sıra domates ve soğan koyup kat kat istif edin. Üstüne ince doğranmış maydanoz örtün. Son kalan soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayıp, üzerine döşeyin. Domatesi de halka halka doğrayıp soğanların üstünü örtecek kadar su koyun. Fırına sürün. Suyunu çekince sıcak suyla takviye edin. Bu şekilde iki saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üstüne kararmış domates ve soğanları alıp sıcak ikram edin.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">ÇÖP KEBABI</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">YAPILIŞI:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Zar büyüklüğünde doğranmış kuzu veya keçi etlerinin kargıdan yapılmış ince çöplere üç ete bir iç yağ gelecek şekilde dizilmesiyle yapılır. Izgarada pişirilir. Yanında kimyon ve ızgara üzerinde öldürülmüş piyaz doğranmış soğan ve iki dilim domates ile servis yapılır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">ISPANAKLI KOL BÖREĞİ</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">MALZEME:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Yufka 4 adet </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Süt 1 çay bardağı </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Yumurta 1 adet </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Sıvıyağ 1 fincan </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Ispanak 1/2 kg. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Tuz </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Soğan 1 adet </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">YAPILIŞI:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Ispanakların yaprakları ayrılıp iyice yıkanır. Soğan ince ince doğranıp çok az yağda pembeleştirilir. Ispanaklar ilave edilip kavurmaya devam edilir. Tuz atılıp ıspanaklar ölünce ateşten alınır. Bir patates, kabuğu soyulduktan sonra tenceredeki ıspanağın içine rendelenir. Soğan, ıspanak ve patatesler karıştırılıp, soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bir yumurta, yağ ve süt karıştırılır. Bir yufka masaya serilip üzerine sütlü karışımdan sürülür. Yufkanın ortasına ıspanaklardan bir parça alıp uzunlamasına yerleştirilir. Yufka yarım ay şeklinde kapatılıp geniş sarılarak rulo haline getirilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Artan sütlü harç, yufkaların üzerine sürülüp orta hararetteki fırında pişirilir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">KOKULANDIRILMIŞ ZEYTİNYAĞI</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">YAPILIŞI:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Şişelenmiş sızma zeytinyağı içine sarmısak, taze kekik dalı, biberiye dalı, fesleğen dalı, defne dalı, tane karabiber, sakız gibi malzemelerden biri veya birkaçı katılır. Şişenin ağzı kapatılır. 8-10 gün bekletilir. Salatalarda kullanılır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">YALANCI KUZU DOLMASI</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">MALZEME:</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Kuru soğan 1/2 kg. </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Kekik 1 çay kaşığı </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Zeytinyağı 1 çay bardağı </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Pul biber 1 çay kaşığı </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Sirke 1/2 çay bardağı </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">Tuz </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: #8b0000">YAPILIŞI:</span> </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 26556, member: 1208"] [SIZE=3][B]Aydın İli Yemekleri[/B] [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#8b0000]Aydın’da yapılan yemeklerden bazıları; kulak çorbası, patlıcan–biber taratorlu turşu, kuyu tandırı, etli kereviz, etli enginar, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği, ebegümeci kavurması ve arapsaçıdır. ACILI GÜVEÇ MALZEME: Kuşbaşı koyun eti 1 kg. Soğan 3 baş Domates 5 adet Maydanoz 1 demet Acı sivribiber 5-6 adet Tuz Yeteri kadar Biber Yeteri kadar Su Yeteri kadar YAPILIŞI: İki adet soğanı kuşbaşı doğrayın. Dört adet domatesi dörde bölün. Güvece bir sıra et, bir sıra domates ve soğan koyup kat kat istif edin. Üstüne ince doğranmış maydanoz örtün. Son kalan soğanı yuvarlak yuvarlak doğrayıp, üzerine döşeyin. Domatesi de halka halka doğrayıp soğanların üstünü örtecek kadar su koyun. Fırına sürün. Suyunu çekince sıcak suyla takviye edin. Bu şekilde iki saat pişirin. Fırından aldıktan sonra üstüne kararmış domates ve soğanları alıp sıcak ikram edin. ÇÖP KEBABI YAPILIŞI: Zar büyüklüğünde doğranmış kuzu veya keçi etlerinin kargıdan yapılmış ince çöplere üç ete bir iç yağ gelecek şekilde dizilmesiyle yapılır. Izgarada pişirilir. Yanında kimyon ve ızgara üzerinde öldürülmüş piyaz doğranmış soğan ve iki dilim domates ile servis yapılır. ISPANAKLI KOL BÖREĞİ MALZEME: Yufka 4 adet Süt 1 çay bardağı Yumurta 1 adet Sıvıyağ 1 fincan Ispanak 1/2 kg. Tuz Soğan 1 adet YAPILIŞI: Ispanakların yaprakları ayrılıp iyice yıkanır. Soğan ince ince doğranıp çok az yağda pembeleştirilir. Ispanaklar ilave edilip kavurmaya devam edilir. Tuz atılıp ıspanaklar ölünce ateşten alınır. Bir patates, kabuğu soyulduktan sonra tenceredeki ıspanağın içine rendelenir. Soğan, ıspanak ve patatesler karıştırılıp, soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bir yumurta, yağ ve süt karıştırılır. Bir yufka masaya serilip üzerine sütlü karışımdan sürülür. Yufkanın ortasına ıspanaklardan bir parça alıp uzunlamasına yerleştirilir. Yufka yarım ay şeklinde kapatılıp geniş sarılarak rulo haline getirilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Artan sütlü harç, yufkaların üzerine sürülüp orta hararetteki fırında pişirilir. KOKULANDIRILMIŞ ZEYTİNYAĞI YAPILIŞI: Şişelenmiş sızma zeytinyağı içine sarmısak, taze kekik dalı, biberiye dalı, fesleğen dalı, defne dalı, tane karabiber, sakız gibi malzemelerden biri veya birkaçı katılır. Şişenin ağzı kapatılır. 8-10 gün bekletilir. Salatalarda kullanılır. YALANCI KUZU DOLMASI MALZEME: Kuru soğan 1/2 kg. Kekik 1 çay kaşığı Zeytinyağı 1 çay bardağı Pul biber 1 çay kaşığı Sirke 1/2 çay bardağı Tuz YAPILIŞI:[/COLOR] [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Ege Bölgesi
Aydın
Aydın İli Yemekleri
Üst
Alt