Aydın ili deniz turuzmi-Yat truzimi

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Deniz Turizmi

Aydın ili, tarihi, kültürel ve doğal değerlerine sahip olmanın ötesinde, turizm faaliyetlerinin en yoğun olduğu Batı Anadolu’nun orta yerinde bulunmaktadır. Ayrıca, turizm açısından en önemli deniz sınır kapısına sahip olması, Aydın’ı, sektörün en gelişmiş illerinden biri haline getirmiştir.

Aydın ilinde iklimin uygunluğu ve uzun bir turizm sezonuna olanak sağlaması en önemli teşvik edici etkenlerden biridir. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu Aydın ilinde sıcak aylar çoğunluktadır. Aynı zamanda deniz suyunun sıcaklığı mayıs-ekim aylarını kaplayan senenin yarısında su sporları ve yüzme olanağı da sağlamaktadır. Ayrıca, deniz kıyısında halka açık plajlardan il içindeki yerleşmelerden ve çevre illerden gelenler, günübirlik veya hafta sonu olmak üzere yararlanmaktadırlar. Bu çeşit kullanım ulaşım rahatlığı ve iklim özellikleri nedeniyle oldukça yaygındır. Bu talebi başta Söke, Aydın, Nazilli ve Denizli oluşturmaktadır.

Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.

Yat Turizmi

KUŞADASI MARİNA
Kuşadası, marinası ve harikulade limanı sayesinde, yatlar ve tur gemileri için ideal bir konaklama ve alışveriş bölgesidir. Yaklaşık 350 yat kapasiteli yat limanı, turist gemilerinin yanaştığı iki adet iskelesi ile turizme kucak açan Kuşadası, Türkiye'nin ikinci önemli deniz kapısıdır. Yat limanından Yunan adası olan Sisam'a bahar ve yaz aylarında her gün yolcu seferleri yapılıp, kış aylarında bu seferler charter olarak devam etmektedir. Limanda sürekli sefer yapan yolcu motorları bulunmaktadır. Ayrıca, Mavi Tur yapan yat ve tekneler de limanda sizleri masmavi ve serin sularla buluşturmak için beklemektedir.

DİDİM MARİNA
22.02.2007 tarihinde temeli atılan Didim Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret esaslarına göre yapılarak ve 30 ayda bitirilerek 19.08.2009 tarihinde resmi açılışı yapılarak hizmete girdi. Didim Marina, 500 bin metrekarelik bir alanda yapıldı. Marinada bin 150 metrelik ana dalgakıran ve 625 metrelik tali dalgakıran bulunuyor. Ege Denizi'nden her yönde gidiş geliş yapacak yatların rotası üzerinde bulunan marina, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye güzergâhında seyredecek yatların da uğrak yeri olacak.
Didim Taşlıburun mevkisinden başlayan marina, denizde bağlama için 450 ve karada park için 650 tekne kapasiteye sahiptir. Deniz içerisinde 1,5 kilometrekarelik bir alanı kaplayan limanın, kara içerisinde de 1000 m2'lik tamir-bakım (ÇEKEK) ünitesinin yer aldığı kapalı alanı bulunmaktadır. Yaklaşık 50 kişinin istihdam edileceği, 280 dönüm araziyi kapsayan, 2 adet 5 yıldızlı otel barındıracak olan yat limanının doğal çevreye kirlilik etkisi olmayacak.
 

ecemguner21

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
19 Haziran 2018
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Aydın bu plaj konusunda gerçekten çok çok iyi bir yerde çünkü bir zamanlar gene yaz vakti eşimle tatile gitmiştik Aydın'a suyu cam gibi ve o kadar temizdi ki denize girmeye doyamadan geri İstanbul'a döndük. Tabi Aydın'daki kaliteyi burada bulmak mümkün değil.
 
Üst Alt