Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Karadeniz Bölgesi
Artvin
Artvin İli Yemekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 28990" data-attributes="member: 1208"><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Artvin'den Yemek Tarifleri </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Kuru fasulyeli kesme çorba </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Malzemeler:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>1/2 su bardağı kuru fasulye </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>1 su bardağı erişte </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>5 su bardağı su </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>1 adet küçük soğan </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>1 yemek kaşığı salça </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>1 yemek kaşığı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>tereyağı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>tuz, karabiber </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Hazırlanışı: akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeler 5 bardak su ilave edilerek haşlanır. Fasulyeler iyice yumuşayınca erişteler eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir ve erişteler pişene kadar kaynatılır. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış soğanlar yağda kavrulur. Salça eklenir ve birkaç dakika daha çevrilir, fasulyeli karışıma katılır. Bir iki taşım daha kaynatılır ve sıcak servis edilir. </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Herisa </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Malzemeler: </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>2 su bardağı buğday </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>1 tatlı kaşığı tuz </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>3 su bardağı su </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Şerbeti için:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>2 su bardağı şeker </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>2 su bardağı su </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Hazırlanışı: Geceden ıslatılmış bulguru tuz atarak aynı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Gerekirse su ilave edilir. Piştikten sonra biraz ezerek soğutulur. Diğer tarafta şerbeti kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Şerbet buğdayın üzerine dökülerek servis edilir. Dilenirse üzeri ceviz ile süslenir.</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>HAMSİLİ PİLAV</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>MALZEME:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Pirinç 4 su bardağı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Pulbiber 2 çay kaşığı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Hamsi 1 kg. </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Kuru nane 2 çay kaşığı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Soğan 2 adet </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Su 4 su bardağı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Maydanoz 1 bağ </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Karabiber </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Patates 2 adet </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Tuz </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Havuç 2 adet </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Ayçiçek yağı 2 su bardağı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>YAPILIŞI:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin. Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın. Hamsileri yıkayıp süzgece çıkarın ve tuzlayın. Soğanları maydanozları ince ince kıyın. Patatesleri ve havuçları rendeleyin. Suyu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Yağı tencerede kızdırın. Soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci katıp, soğanlarla birlikte 3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Patatesleri, havuçları, tuzu, karabiberi, pulbiberi, naneyi, maydanozu ekleyin, 5 dakika karıştırarak pişirin. Fırınınızı 180 C' ye getirip, ısıtın. Yuvarlak ve kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hamsileri sırt kısımları alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız pirinçli harcı yayın. Pirincin üzerini kalan hamsilerle kapatın. Sıcak suyu gezdirip, tepsiyi fırına sürün. Pilavı, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>CEVİZLİ SALATA</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>MALZEME:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Salatalık 5 adet </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Sirke 5 çorba kaşığı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Ceviz içi 1 su bardağı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Tuz </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>YAPILIŞI:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Ceviz içini robottan geçirerek ya da havanda döverek ince çekilmiş duruma getirin. Salatalıkları, kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Rendelenmiş salatalıkları cevizle karıştırın. Tuzlayıp, sirkeyi koyun. İyice karıştırarak bir tabağa aktarıp servis yapın.</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>BALKABAKLI PİLAV</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>MALZEME:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Balkabağı 1 kg. </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Katı yağ 2 çorba kaşığı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Pirinç 2 su bardağı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Tuz </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Su 5 su bardağı </strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>YAPILIŞI:</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-size: 12px"><strong>Dilimlenmiş kabakların kabuklarını, yeşil kısımlarını tümüyle alarak kalınca soyun. Yıkayıp süzdürün. 3-4 cm.'lik üçgenler biçiminde doğrayın. Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Kabakları suyun 2 bardağıyla birlikte tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve kapağını kapatarak yaklaşık 25 dakika pişirin. Ateşten alın. Başka tencerede, kalan suyu bir taşım kaynatın, tuzunu ayarlayıp pirinci salın. Tekrar kaynatıp, ateşi kısın. Kapağını kapatın, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen pilavı ateşten alıp, tahta bir kaşıkla ezmeden karıştırın. Kabakların üzerine boşaltın. Yağı bir tavada hafifçe kahvereleşinceye kadar kızdırın, yemeğin üzerine gezdirip kapağını kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak servis yapın.</strong></span></span></p><p><span style="color: black"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 28990, member: 1208"] [COLOR=black][SIZE=3][B]Artvin'den Yemek Tarifleri Kuru fasulyeli kesme çorba Malzemeler: 1/2 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı erişte 5 su bardağı su 1 adet küçük soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, karabiber Hazırlanışı: akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeler 5 bardak su ilave edilerek haşlanır. Fasulyeler iyice yumuşayınca erişteler eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir ve erişteler pişene kadar kaynatılır. Diğer tarafta küçük küçük doğranmış soğanlar yağda kavrulur. Salça eklenir ve birkaç dakika daha çevrilir, fasulyeli karışıma katılır. Bir iki taşım daha kaynatılır ve sıcak servis edilir. Herisa Malzemeler: 2 su bardağı buğday 1 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı su Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Geceden ıslatılmış bulguru tuz atarak aynı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Gerekirse su ilave edilir. Piştikten sonra biraz ezerek soğutulur. Diğer tarafta şerbeti kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Şerbet buğdayın üzerine dökülerek servis edilir. Dilenirse üzeri ceviz ile süslenir. HAMSİLİ PİLAV MALZEME: Pirinç 4 su bardağı Pulbiber 2 çay kaşığı Hamsi 1 kg. Kuru nane 2 çay kaşığı Soğan 2 adet Su 4 su bardağı Maydanoz 1 bağ Karabiber Patates 2 adet Tuz Havuç 2 adet Ayçiçek yağı 2 su bardağı YAPILIŞI: Pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin. Nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayın ve bir süzgece çıkarın. Hamsileri yıkayıp süzgece çıkarın ve tuzlayın. Soğanları maydanozları ince ince kıyın. Patatesleri ve havuçları rendeleyin. Suyu bir taşım kaynatıp sıcak tutun. Yağı tencerede kızdırın. Soğanları içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci katıp, soğanlarla birlikte 3 dakika daha kavurmayı sürdürün. Patatesleri, havuçları, tuzu, karabiberi, pulbiberi, naneyi, maydanozu ekleyin, 5 dakika karıştırarak pişirin. Fırınınızı 180 C' ye getirip, ısıtın. Yuvarlak ve kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hamsileri sırt kısımları alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız pirinçli harcı yayın. Pirincin üzerini kalan hamsilerle kapatın. Sıcak suyu gezdirip, tepsiyi fırına sürün. Pilavı, üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. CEVİZLİ SALATA MALZEME: Salatalık 5 adet Sirke 5 çorba kaşığı Ceviz içi 1 su bardağı Tuz YAPILIŞI: Ceviz içini robottan geçirerek ya da havanda döverek ince çekilmiş duruma getirin. Salatalıkları, kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Rendelenmiş salatalıkları cevizle karıştırın. Tuzlayıp, sirkeyi koyun. İyice karıştırarak bir tabağa aktarıp servis yapın. BALKABAKLI PİLAV MALZEME: Balkabağı 1 kg. Katı yağ 2 çorba kaşığı Pirinç 2 su bardağı Tuz Su 5 su bardağı YAPILIŞI: Dilimlenmiş kabakların kabuklarını, yeşil kısımlarını tümüyle alarak kalınca soyun. Yıkayıp süzdürün. 3-4 cm.'lik üçgenler biçiminde doğrayın. Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp, bir süzgece çıkarın. Kabakları suyun 2 bardağıyla birlikte tencereye koyun. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın ve kapağını kapatarak yaklaşık 25 dakika pişirin. Ateşten alın. Başka tencerede, kalan suyu bir taşım kaynatın, tuzunu ayarlayıp pirinci salın. Tekrar kaynatıp, ateşi kısın. Kapağını kapatın, pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen pilavı ateşten alıp, tahta bir kaşıkla ezmeden karıştırın. Kabakların üzerine boşaltın. Yağı bir tavada hafifçe kahvereleşinceye kadar kızdırın, yemeğin üzerine gezdirip kapağını kapatarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Tahta bir kaşıkla karıştırarak servis yapın.[/B][/SIZE] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Karadeniz Bölgesi
Artvin
Artvin İli Yemekleri
Üst
Alt