Armutlu kaplıcaları - yalova

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Armutlu Kaplıcaları yalova ilinin armutlu ilçesinde bulunur. Armutlu kaplıcası armutlu merkezine sadece 3 km uzaklıkta bulunur.
İlçe merkezinden saat başı minibüs kaldırılmaktadır. Armutluya da saat başı gemlik ve yalovadan otobüs seferleri vardır.

Kara yolu ile istanbul a 200 km
, ankaraya 660 km bursaya 70 km mesafededir.ayrıca deniz yolu ilede ulaşıla bilinir.
İdonun arabalı yalova hızlı feribot seferine 58 km yani 45 dakika uzaklıktadır.her gün armutluya ve ihlas tatil köyüne idonun deniz otobüsü seferi de bulunmaktadır. Bu seferler yaklaşık 1,5 saat sürmektedir. ido feribot ve deniz otobüsü bilet veya rezervasyon için 4444436 numaralı telefonu 24 saat arayabilirsiniz. Ayrıca armutlu ilçe merkezine de kaplıca suyu getirilmiş olup kadınlara ve erkeklere özel havuzlu hamamlar bulunmaktadır.

Armutlu kaplıcalarının iyi geldiği hastalıklar :

romatizmal, dolaşım, cilt, kadın, adale hastalıkları, kırık, çeşitli felçler, siyatik ve metabolizma bozukluklarına iyi geldiği görülmüştür.hastalıklara göre 12 ile 24 banyo şeklinde seans yapılır.Bir seansta kaplıcada en fazla 1,5 saat kalınabilir.

Armutlu Kaplıca mevkisinde Erdilli Tesisleri ve Armutlu Belediyesine ait Kartal Resort
, armutluda ve armutlu iskele mevkisinde Birkan Otel, Bostancıoğlu Otel, Geylan Dinlenme Tesisleri, Dalyan Pansiyon, Deniz Motel, Geniş Pansiyon, Özer Pansiyon, Tonguç Motel, Çiçek Motel bulunmaktadır.armutluda İhlasa ait Armutlu Tatil Köyüde bulunmaktadır.İhlas Armutlu Tatil Köyüne ido deniz otobüsü seferide vardır. İhlas Armutlu Tatil Köyünde devre mülk alınarak veya devre mülk kiralanarak kalınabilir.İhlas Armutlu Tatil Köyüne kaplıca suyu özel olarak getirilmektedir.

Termal Suyun Faydaları


1 - Boyun
, bel, kalça ve diz kireçlenmeleri
2 - Boyun ve bel fıtıkları
3 - Mekanik tipte kronik bel ağrıları
4 - Sportif yaralanmalar, tendinitler
5 - Kronik artritler (Romatoid artrit, Ankilozan spondilit)
6 - Kas romatizması (Fibromiyalji)
7 - Felç rehabilitasyonu
8 - Diabetik nevraljiler
9 - Dolaşım bozuklukları
10 - Diz, kalça protez ameliyat sonrası
11 - Ortopeik sekeller
12 - Sportif yaralanmalar
13 - osteoporoz
14 - Kronik idrar yolu iltihapları ve taşları
15 - Sindirim sistemi hastalıkları (içme olarak da kullanılır)
16 - Genel yorgunluk
17 - Buhar soluma ile bazı solunum sistemi hastalıkları
18 - Vücutta eser miktarda bulunan minerallerin eksikliği
19 - Çeşitli cilt hastalıkları

Yoğun şehir yaşam şartları göz önüne alındığında
, tatil artık bir lüks değil, tamamen ihtiyaç olarak günlük yaşamımıza girmiştir. Çok yoğun iş temposu yüzünden tatile çıkamama bahanesi, çok mantıklı değildir.

Armutlu'dan 3 kilometre uzaklıktaki Karaburun yöresinden çıkan maden suları iki önemli kaynak halinde akmaktadır.

Sıcak maden suları Moskof ve Soğanlı tepeleri arasındaki kuzey - güney doğrultulu 3 kilometrelik bir kırık çizgisinin geçtiği dere yatağında, yakın jeolojik zamanda oluşmuş lav örtüleri arasından kaynayarak yer yüzüne çıkar.

Makiliklerle kaplı olan vadideki Hamam kaynağından çıkan maden sularının debisi yaklaşık 1 lt/sn
, sıcaklığı ise 57 derecedir. Debisi bu kaynakla aynı olan Küpeli kaynağından çıkan maden sularının sıcaklığı 66 derecedir.

Armutlu'da bu kaplıcalardan yararlanabileceğimiz birçok Armutlu termal tesisleri açılmıştır. Armutlu termal tesisleri konforlu odaları ve odalarda sunulan eşsiz hizmetleri ile ülkemizin en iyi termal tesisleri arasındadır.


Dört mevsim hizmet veren Armutlu kaplıca otellerinin saunalarında stresinizi atabilir
, restoranlarında organik yiyeceklerle midenizi dinlendirebilir ve dingin havası içinde şimdiye kadar ertelediğiniz kitaplarınızı okuyabilirsiniz.

Armutlu termal tesislerinde tatilinizi geçirmeyi düşünüyorsanız odanızı erkenden ayırtmalı ve okuyacağınız kitapları çantanıza yerleştirmeye başlamalısınız. Çünkü kaplıca tatilinin
, yaz tatili gibi zamanı yok, toprağın kilometrelerce altından gelen bu sıcak sular hiç durmadan akıyor ve sizleri bekliyor...

Dünyanın en çok çalışan toplumlarından Japonya'da "workaholic" (çalışma hastası yada bağımlısı) olarak tanımlanan çalışanlarını firmaları zorla senede en az 15 gün tatile göndermektedir. Çünkü böyle monoton ve yenilenmeye müsade etmeyen çalışma ortamı
, bir süre sonra verimliliği, duygusal durumu, motivasyonu ve çalışma arzusunu köreltmektedir.

Yine dünyada oluşan yeni bir eğilim de aktif tatil. Yani açık büfe yemekler
, güneş altında saatlerce kalma, aşırı alkol tüketme ve aşırı yeme gibi tatil alışkanlıklarından vazgeçmek. Bunun yerine sakin, egzersiz ve sporu bol, düzenli ve itinalı beslenme ile vücuda bir yenilenme şansını sağlamak.

Bu açıdan bakıldığında deniz kenarındaki tatillerin
, başta su sporları olmak üzere spor yaparak, uykuya dikkat ederek, beslenme kurallarına düzenli ve en üst düzeyde uyarak, bedenimize nefes alma şansı sağlamak.
 
Üst Alt