Annem ile sürekli kavga ediyoruz , ne yapmalıyım?

Ceyhun

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
24 Temmuz 2013
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Annem ile sürekli kavga ediyoruz, bana kötü davranıyor bende ona bağırıyorum neredeyse birbirimizi dövücez o şekilde ama annem çok üzülüyor ağlıyor sürekli, hayatanı mahfettim yani böle düşünüyorum. Kavgasız günümüz yok gibi ama bir yandanda bu durumdan memnunum bana kötü davranan annem bana kötü davrandıgı için onu cezalandırıyorum sürekli bağrıyorum onu ağlatıyorum memnun gibiyim bu durumdan. Çok acizleştim ben böyle bir çocuk değildim şu ramazan ayında ne yapmamı önerirsiniz? Birde böle yaptıgım için bana çok günah yazılır mı ?
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Selamun Aleykum Ceyhun kardesim..
su anda biri gelip Size dese ki başın sağolsun,mekanı cennet olsun rahmetli anneniz iyi bir insandi.. bir anda yetim kaldiniz ne hissederdiniz..?
Mutlumusunuz..Haydi kalkin hoplayin , ziplayin bugun en yakin can dostunuzu kaybettiniz...:tamam:.

Sevdiklerinizi kırmayın çünkü bir gün onları kırmak için bulamayabilirsiniz.o gun sadece mezari başında af dilersiniz..benim diledigim gibi...agla..:,

"bir yandanda bu durumdan memnunum bana kötü davranan annem bana kötü davrandıgı için onu cezalandırıyorum "

hayy beni guldurmeyin..annenizi cezalandirma hakkini da nerden buluyorsunuz kim verdi bunu Size..hmmnn

evett haklisiniz.. cezalandirmaya hakkiniz var onu çünkü Onu 9 ay karnında taşıdıniz.. 9 ay dogru durust ne yemek yediniz nede uyudunuz.. 9 saat degil 9 ay.. 1 seneye yakin bir tarihten bahsediyoruz..
sonra ona kavusmak icin Rahminin 15 cm acildi.. her mm acildiginda butun vucudunuzun kemikleri birbirinden ayrilarak tahmin edemiyeceginiz acilari yasadiniz..
eveet evett anneniz bebek iken 2 sene uyku yuzu gormediniz.. o hasta olunca onun ile agladiniz..Onun ile guldunuz.. yemediniz yedirdiniz..
Tabii Canim bunca Hak ustune onu cezalandirmayi Hak ediyor.. tek sucu evladini sevmesi, korumaya calismasi icin yasak ve kurallar koymasi...Seni Senden bile korumaya calismasi...

"sürekli bağrıyorum onu ağlatıyorum " Siz ağlatmaya devam edin cok iyi yapiyorsunuz ama unutmayin ki bir gun aynisini kendi evladinizdan bulursunuz da bu gunleri hatirlarsiniz..

kendim koruyucu anneyim.. bu cocuklar annenin A sina bile hasretler..Ana gibi Yar olmaz..
Anne ve babanın hayır duasını alırsan işlerin her zaman yolunda gider ...Ama anne ve babanın bedduasını alırsan iki yakanız birbirine gelmez..
Annenizle sorununuz nedir bilemem ama, Allah isyan dışında ne olursa olsun anaya itaatsizlik yanlıştır!
Anneler ne derse mutlaka iyiliğimizi düşündüğündendir. Dediklerini saygı ve şefkatle karşıla ve asla ona 'Öff!' bile deme!
Annelerin hakkı ödenmez. Annenin rızasını almak çok önemli. Eğer bedduasını
alırsan, işin çok zor.
Allah`a emanet ol


duaa..
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Valla bende aynı durumdayım. Ama ben babamı 15 temmuzda kaybettim. Ve annem tek Allahtan başka tek dayanağım. Birbirimize bağırıyoruz ben ağlattım bi kere onu hatta. Ama yapma. Bende bazen kendimi kaybediyorum. İyice üstüne gidiyorum. YAPMA. Her şey annede bitiyo. Onu başının üstünde tut. Onunla arkadaş ol. Öp sarıl.
 
K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Olmuyor anneme bir sir veremiyorum babamla rahatca bisey konusamiyorum en ufak hatamda beni dovuyorlar. Bazen canim birsey ister kendi haftaligimla alirim, bazen eksik getiririm haftaligimi 1 ton azar isitirim. Artik bunlara dayanamiyorum bir gun evden kacip gidecem. Çarem yok artik, kendimi bildim bileli bir is yerinde calisiyorum yapacak birseyim yok ki. Durumumuz iyi degil calismak zorundayim. Diger cocuklar ve gencler gibi yasamadim ben. 4.sinifta basladim ise hala calisiyorum. Bir bisikletim olmadi hep komsular arizali bisikletleri verirdi o da 2 gün dayanirdi cok cok. Giderdim cöpun kenarina birakilmis oyuncak arabalari sokup tamir edip kullanirdim. Oyuncagimi bile kendim yapmaya calisirdim, olmuyor usta olmuyor... hep icime atiyorum.
 
Ç

çok da önemli değil

Kayıtsız
Misafir
Lütfen okuyun biliyorum herkes diyecek günah yapma etme falan. Zaten ben böyle olmasını istemem ama annem çok damarıma basıyor ve ben sinirli bir insanım, bu bahanenin arkasına sığınmak istemiyorum ama napayım. Şimdi durum şu annem hep benimle bir şey yapmak istiyor, evet dışarıdan ayy ne güzel ilgileniyor işte dersiniz ama mesela zorla belgesel izlettirmeye falan çalışıyor. Ben belgeselden nefret ederim ama biraz kıza kıza izliyoruz,tamam tutturmuş ders çalışırken telefonunu getir, tamam. Bazen unutuyorum götürmeyi başlıyor bağırmaya ve açıkçası sinir oluyorum. Aslında kavgalar hep annemle başlıyor, telefonumu falan alıyor ve hani sinirleniyorum. Gerçekten bazı davranışları katlanılmaz oluyor, bazı şeyleri abartmasından nefret ediyorum. Gerçekten normalde iyi bir insanımdır herkesle geçinirim. Annemin dediği şeylere kızsam da yapıyorum aslında ama neymiş her şeye hayır diyormuşum. Evet haklı olduğu konular var benim sadece istediğim şey şu;
Zorla bana sevmediğim şeyleri izletmesin, benle vakit geçirmek istiyormuş bahanesi o ama zaten geçiriyoruz neyse ben yanına gelirim.
bazı şeyleri çok abartmaması ve hani bu kadar beni sıkmaması.

Heh bir de şunu söyleyeyim.
Ben eskiden böyle zor kalkardım falan neyse artık ama yine kalkıyorum baya, anneme en az 100 kere demişimdir ki beni uyandırırken perdelerimi açma çıkan sese sabah sinir oluyorum ve ışığa da. Ben zaten kendim alarmla kalkıyorum, durup dururken geliyor açıyor, bende ona kızıyorum çünkü bunu en az 100 kere demişimdir, inatla yapıyor hadi bunu geçiyorum.

Başka en sinir olduklarımdan birisi her şeyi ananeme anlatması.ananem çok böyle kırılgan biri ve onu seviyorum.ananeme her şeyi abartarak anlatıyor ve sinirimi bozuyor.tamam annem ama bazen yalan söylüyor,mesela dediğim gibi bire bin katması.

bir olayı anlatacağım.bir gün yatıcam odamdayım anneme seslendim,bir şey diyecektim herhalde ve annem yan odada.yan odada odada da ses yok.beni duymaması için sebep yok yani.en az 15 kere seslenmişimdir ve kavga falan etmemiştik bir sebebi yok yani cevap vermemesi için.neyse gram takmadı ben de çok sinirlendim tabi başladım kendi kendime söylenmeye.salak falan dedim söylenirken ama gerçekten o an ne yaptığımı düşünmeden diyorum sinirlenince.
sonra bir gün geçiyor kavga ediyoruz diyelim bu dediğimi hatırlatıyor.ben de diyorum cevap niye vermedin falan o bana öyle diyemezsin diyor.aslında böyle bazı şeyleri zorlamasa böyle davranmasa %100 ben onun istediği her şeyi yaparım zaten.yannıa da giderim iyi de davranırım ama damarıma çok basıyor.öyle dememeliydim biliyorum ama üzgünüm işte.

Bu anlattıklarımda çoğunlukla ben suçlu gibi görünüyorum ama inanın bana benim için de bazı yaptıkları çok kötü. mutsuz oluyorum yani ama hep olay bana patlıyor. inşallah düzelir ben de böyle davranmam. sizce neler yapmalıyım bana da yazarsanız sevinirm… umarım gözünüzde kötü biri olarak canlanmamışımdır çünkü normalde eminim kendimi sevdiririm.:)
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Bunun adi tek kelimeyle özetlersem, 'KUŞAK ÇATIŞMASI'...
Annenle onun anlayacagi dilden, dinleyecegi dilden yumusak konusacaksin..
Ona bu devrin farkli oldugunu her ne kadar da onun cocugu olsan da her insanin kendine has bir kisiligi oldugunu onun anliyacagi sekilde anlatacaksin..
Onun disinda alttan alacak mumkun oldugunca sen ondan daha olgun davranacaksin! Neden mi?
Emin ol bu kuşagin genclerini bizim ana babalarimiz anlamakta gucluk cekiyorlar ve nasil davranacaklarini bilemedikleri icin yine en kolayina kacip kendi bildikleri zorla yaptirma yontemiyle devam ettirmeye calisiyorlar..
Benim sana tavsiyem bu olaylarin icinden siyrilmak istiyorsan hem annem mutlu olsun hem ben de istedigim gibi davranayim diyorsan bol bol kisisel gelisim kitaplari oku derim! Gercekten o kitaplarin cok faydasini goreceksin ben kendim her zman okurum her ne konuda olursa olsun fikir edinmek icin dahi olsa mutlaka oku!
Benim soyliyeceklerim bu kadar kendi kendine ancak sen ışık tutabilirsin aklini kullan galeyana gelip te anneni üzme kimsenin aklini tasima. Kitap oku bol bol o kitaplar sana zaten degisik dusunme kabiliyeti saglayacak..
Iyi geceler...
 
M

Misafir.

Kayıtsız
Misafir
Aynı durum babamla benim aramda tamam babam bizim için çalışıyor içkisi sigarası falan yok ama asla nasılsın kızım diye sormaz okulla alakalı hiçbir şeyimi bilmez sarılmaz etmez fotoğraf çekinmek isterim çekinmez asla babamla oturup sohbet edemem konuşurken sürekli aşağılama ve dalga geçme havasındadır bu durum çok canımı yakıyor artık git gide kin öfke duymaya başladım ve sürekli kavga ediyoruz bağırıyoruz babama senden nefret ediyorum falanda dedim ben onun suratına tükürdüm o benim suratıma tükürdü küfürler ettim annem böyle kabul etmek zorundasın baban istediğini yapsın sen karşılık vermiceksin diyor nefsime hakim olamıyorum çok anne baba bedduası aldım nasıl bu öfke kini susturabilirim nefsime nasıl hakim olabilriim bıktım artık çok üzülüyorum
 
H

HaticeKK

Kayıtsız
Misafir
Kardeşlerim, Allah sınar. Öfkeniz galip gelmesin. Derin bir nefes çekin, içinizden Allah'ım sabır ver diyin. Çünkü dünya fani. Allah uzun ömürler versin ama birgün kaybettiğinizde çok...pişman olursunuz
 

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Katılım
3 Haziran 2014
Mesajlar
1,608
Tepkime puanı
47
Allah yardimcin olsun kardesim Allah belli ki seni imtihan ediyor, hem sabretmeye gayret goster Allaha sigin, hemde yukarida ifade ettigim gibi kisisel gelisimine destek olan piyasada cok guzel kaliteli kitaplar var bolbol onlardan oku insana inanilmaz faydasi oluyor tamamen dusuncelerin degisir ve daha once kafana taktigin seyler cok sacma gelir hayatin kolaylasir..
 

mesut0808

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Mayıs 2019
Mesajlar
28
Tepkime puanı
7
Konum
İstanbul
Allah yardımcınız olsun. Bu da sizin imtihanınız demek ki . Anneniz ile iyi geçinin bir gün gelip başın sağolsun diyecekler ve o zaman bagırmak istiyeceksiniz ama bulamayacaksınız bu sefer de.
 
A

Abdulgani

Kayıtsız
Misafir
Allah yardimcin olsun kardesim Allah belli ki seni imtihan ediyor, hem sabretmeye gayret goster Allaha sigin, hemde yukarida ifade ettigim gibi kisisel gelisimine destek olan piyasada cok guzel kaliteli kitaplar var bolbol onlardan oku insana inanilmaz faydasi oluyor tamamen dusuncelerin degisir ve daha once kafana taktigin seyler cok sacma gelir hayatin kolaylasir..
Bu imtihandan nasıl başarılı çıkacağım annem aşırı cahil hiç bir şey bilmiyor ve beni hiç anlamıyor
 

Ashab

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Nisan 2021
Mesajlar
148
Tepkime puanı
43
Konum
İstanbul
Selamün aleyküm İslam’daki anneye vermiş olduğu değer çahiliyenin ona vermiş olduğu açıl saçıl özgürleş istediğini yapabilirsin ama islam bir annenin başına ayet ayakların altına cenneti koydu bakın Rabbimiz c.c şöyle buyuruyor

İnsana anne babasın karşılık iyilik Muamelede bulunması Tavsiye ettik Zorluklar içerisinde taşır ve sütten kesilmesi de iki yıl icindedir bana ve ebeveynine şükret ve dunuş banadır lokman suresi 14
 
G

Gamzenur

Kayıtsız
Misafir
Merhaba bende annemle çok kavga ediyorum daha 11 yaşındayım ve bugün sabah kahvaltıdan sonra biraz tabletini oynadım annemde işteydi babamda annemin yanına gitti ona yardım etmeye daha sonra ben bir uygulama yükledim ve bunu için tel. Numarası gerekliydi bende babaminki yazdım babamın telefonu ada kod gitti bende kodu sordum işte ben uygulamayla biraz takıldım sonra annem aradı bende korktum annem napıyorsun dedi bende korkudan ders çalışıyorum dedim o da bana inanmadı ve niye bilmediğin bir uygulamayı yükleyip bizim numaranızı veriyorsun dedi eve gelince senle hesaplaşacağız dedi ve kapattı bende çok korktum ve ders yapmaya başladım Allaha yalvardım annem beni dövmesin kızmasın diye annem gelir gelmez odama girdi ve bana bağırmaya başladı ben olayı anlatacağım zaman sözümü kesip daha çok bağırıyor sonra benim koluma tırnağını batırdı canım çok yandı belime felan vurdu boğazımı sıktı bende dayanamayıp ağladım ben ağlarken annemde arkadaşlarımı övüyordu sonra geri işe gitti bende ders çalışmaya devam ettim annem geri aradı ve dün giz misafirliğe gitmiştik annemde sigarasını orda unutmuş banada insan annesinin malına sahip çıkar nerde benim sigaram dedi bende bilmiyorum sen içiyorsun dedim sonra bana sövdü bpve kappatdı bende şuan ağlaya ağlaya ders çalışıyorum lütfen bir çözüm bulun
 

Beyza1221

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
1 Haziran 2023
Mesajlar
24
Tepkime puanı
9
Yaş
22
Merhaba bende annemle çok kavga ediyorum daha 11 yaşındayım ve bugün sabah kahvaltıdan sonra biraz tabletini oynadım annemde işteydi babamda annemin yanına gitti ona yardım etmeye daha sonra ben bir uygulama yükledim ve bunu için tel. Numarası gerekliydi bende babaminki yazdım babamın telefonu ada kod gitti bende kodu sordum işte ben uygulamayla biraz takıldım sonra annem aradı bende korktum annem napıyorsun dedi bende korkudan ders çalışıyorum dedim o da bana inanmadı ve niye bilmediğin bir uygulamayı yükleyip bizim numaranızı veriyorsun dedi eve gelince senle hesaplaşacağız dedi ve kapattı bende çok korktum ve ders yapmaya başladım Allaha yalvardım annem beni dövmesin kızmasın diye annem gelir gelmez odama girdi ve bana bağırmaya başladı ben olayı anlatacağım zaman sözümü kesip daha çok bağırıyor sonra benim koluma tırnağını batırdı canım çok yandı belime felan vurdu boğazımı sıktı bende dayanamayıp ağladım ben ağlarken annemde arkadaşlarımı övüyordu sonra geri işe gitti bende ders çalışmaya devam ettim annem geri aradı ve dün giz misafirliğe gitmiştik annemde sigarasını orda unutmuş banada insan annesinin malına sahip çıkar nerde benim sigaram dedi bende bilmiyorum sen içiyorsun dedim sonra bana sövdü bpve kappatdı bende şuan ağlaya ağlaya ders çalışıyorum lütfen bir çözüm bulun
Sevgili evladım sen daha çok küçüksün yaşadıkların kolay değil biliyorum annenin yaptığı da doğru değil ama ne olursa olsun o senin annen ona karşı çıkma kendini meşgul et oyun oyna ders çalış Kur'an oku kendine bir hobi bul resim çiz hikaye yaz kafanı dağıt bol bol iyi arkadaşlar edin onlarla vakit geçir ailenin yanında da hareketlerine dikkat et annen anladığım kadarıyla sinirli birisi onu sinirlendirmemeye çalış sen kendi işine bak büyüyünce zaten evlenir gidersin ama şimdilik canını sıkma bir şey olursa bizler de yanındayız bana da özelden ulaşabilirsin bir ablan olarak sana destek olmaya çalışırım bu arada yaşını ve ismini her yerde paylaşma tehlikeli olabilir kendine iyi bak :)
 

Fatih_20

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
20 Haziran 2023
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
46
Konum
Konya
Her zaman sabret mükafatını alırsın.
 
Y

Yzsqq

Kayıtsız
Misafir
baya önce yazmışsın biliyorum ama aynı şeyleri bende yaşıyorum ve ben 12 yaşındayım. Hani çoğu kişi istediği dini kendisi seçer ve kimse karışamaz ya o hakkı bana vermemişler işte annem çok fazla zorluyor 3 yıldır (9 yaşından beri) buna katlanmaya çalışıyorum sabrediyorum ama bir yerden sonra annem çok fazla ileri gitti. Bir kaç kişi demiş ki imtihan falan ama 3 yıllık imtihansa bu fazla sürdü. Abi tamam annem olabilir ama karışmaya hakkı yok anlamıyor yani gerçekten ve hayatta en çok nefret ettiğim şey birinin bir şeyi zorlaması ya kimse kusura bakmasın ama yani sinir problemim mi var bilmiyorum birisi bir şeyi zorlarsa anam bacım akrabam falan demiyorum yani zorlamaya hakkı yok abi. Mesela tanımadığım bir kişi gelip beni Müslümanlığa yöneltmeye falan çalışsa daha az sinirlenirim çünkü adamı tanımıyorum yani ama annem gelip beni dine yöneltmeye çalıştığı için maalesef. Ya bide biliyor maalesef inat inat gerçekten
 

Intruder

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Haziran 2023
Mesajlar
79
Tepkime puanı
13
baya önce yazmışsın biliyorum ama aynı şeyleri bende yaşıyorum ve ben 12 yaşındayım. Hani çoğu kişi istediği dini kendisi seçer ve kimse karışamaz ya o hakkı bana vermemişler işte annem çok fazla zorluyor 3 yıldır (9 yaşından beri) buna katlanmaya çalışıyorum sabrediyorum ama bir yerden sonra annem çok fazla ileri gitti. Bir kaç kişi demiş ki imtihan falan ama 3 yıllık imtihansa bu fazla sürdü. Abi tamam annem olabilir ama karışmaya hakkı yok anlamıyor yani gerçekten ve hayatta en çok nefret ettiğim şey birinin bir şeyi zorlaması ya kimse kusura bakmasın ama yani sinir problemim mi var bilmiyorum birisi bir şeyi zorlarsa anam bacım akrabam falan demiyorum yani zorlamaya hakkı yok abi. Mesela tanımadığım bir kişi gelip beni Müslümanlığa yöneltmeye falan çalışsa daha az sinirlenirim çünkü adamı tanımıyorum yani ama annem gelip beni dine yöneltmeye çalıştığı için maalesef. Ya bide biliyor maalesef inat inat gerçekten
Bir hadisi kutsi de mealen şöyle deniyor..

Bir kimse bana muti (itaatkar) olsa ama anne-babasına isyan etse, onu cehennemime koyarım. Bir kimse bana asi olsa ama anne-babasına muti olsa onu da cennetime koyarım.

Kabirde insanı iki sondan biri bekler.. Mevlana Hz.leri bunu anlatırken şu iki şeyi misal veriyor.. Kafesteki kuş ve çayır çimende serbestçe otlayan inek..

Burada kafesteki bir kuş gibi hapis hayatı yaşayan, dert ve sıkıntı gören ve buna sabreden kişiler orada özgürlüğüne kavuşur.. Ama burada serbestçe otlayıp yayılan kimseleri ise akşam olduğunda (öldüklerinde) ahıra tıkarlar ve o kişi de sabaha kadar (kıyamet gününe kadar) böğürür..

12 yaşındasın ve özgürlükte zirve yapmışsın ve bunu da kendi özgürlüğüne müdahale olarak görüyorsun.. Dikkat et sonun o ahıra tıkılan inek gibi olmasın..
 
Üst Alt