Anksiyete bozukluğu olan arkadaşlar var mı?

suzzy

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Temmuz 2014
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Anksiyete bozukluğu olan arkadaşlar var mı? Anksiyete kaygı bozukluğu Anksiyete bozukluğu olanlar
Merhaba arkadaşlar,

Foruma yeni katıldım. Tam olarak nasıl kullanılır öğrenemedim ama kurcalıyorum. Dök içini rahatla harika bir bölüm olmuş. Yıllardır beni tüketen anksiyeteyi paylaşmak isterim. Belki aynı dertten müzdarip ama çare bulmuş arkadaşların yardımı olur.
99 Adapazarı depremini yaşadım, arkadaşlarımı kaybettim. Deprem anında şoka girdim ve 2 gün sürdü, 2 gün boyunca sürekli kustum. Yıllar sonra bende dışarı çıkmadan önce kusmalar başladı. Evdeyken hiçbirşeyim yok dışarı çıkacağım zaman kusuyorum. Güç bela bunu atlattım. Gittiğim psikiyatr, psikolog bir yere kadar yardımcı oluyor. İlaca bağlı yaşamak istemedğim için ilaçsız atlatmaya çalıştım. Nitekim artık dışarı çıkarken kusmuyorum ama bu sefer başka olaylar öncesinde patlak verdi. Mesela Halk oyunları dansçısıyım. Gösterilere çıkmadan önce kusuyorum şimdi de, ya da aşırı stres, üzüntü durumlarında kusuyorum. Doktorlar travma sonrası oluşabileceğini ya da mükemmeliyetçi kişiliklerde olabileceğini söylüyorlar. Mükemmeliyetçi miyim? bilmiyorum ama deprem bende ciddi travma yaşattı. Çünkü sonrasındaki 2 yıl boyunca ne güldüm ne de ağladım. Günlük ihtiyaçlarımı karşılamak için bile yalnız hareket edemiyordum. Banyo, wc, mutfak mutlaka annem ablam kardeşim ya da yanımda biriyle gidiyordum. Şuan hala karanlıktan korkuyorum. Depremde elektrikler kesilmişti bu aklımda yer etmiş olmalı. Kurtulmak istiyorum normal insanlar gibi tepkiler vermek istiyorum.
Aynı şekilde anksiyete bozukluğu olan arkadaşlar var mı? yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor. Derdinize çare buldunuz mu? tavsiye edeceğiniz Psikiyatr ya da psikolog var mı?
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Nerhaba kardeşim öncelikle aramıza hoş geldin.

islamiforumlar.net çatısı altında aynı şekilde anksiyete bozukluğu olan arkadaşlar var mı yokmu onu bilemem şayet varsa gelir yaşadıklarını yazar

Yalnız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyor. heh işte buna hiç şüpen olmasın yalnızlık C:C a muhsustur burada kimse yalnız değildir.

Adapazarı depremini bizlerde enaz sizler kadar hisettik çünkü aramızda düzce(akçakoca) var, deyip size ogünleri hatırlatmamak için fazla birşey yazmıyorum. inşAllah enkısa zamanda bu rahatsızlığından kurtulursun kardeşim.
 

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Temmuz 2014
Mesajlar
82
Tepkime puanı
0
Var malesef deprem olum yalnizlik tum korkular mevcut bende atlatamiyorum
 

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Ağustos 2014
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
Evet ben de çok uzun süredir bu dertten muzdaribim. Fakat herkesin farklı bir hastalığı var. Kimisi yaşadığı bir şok yüzünden kimisi yalnızlık yüzünden kişi ayrılık yüzünden vs bir sürü sebep var. Benim sıkıntım ise dışlanmadan dolayı gelen bir hastalık. Lisedeyken her sınıfın bir günah keçisi olur. İşte ben de bizim sınıfın günah keçisiydim. Canları sıkılınca benimle hal ve hareketlerimle dalga geçerlerdi. Dalga geçecek bir şey bulamazlarsa.

Gönül sızım...
https://www.islamiforumlar.net/hastaliklar/3443-panik-atak-ve-panik-bozukluk-nedir.html
 

cratec

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Ağustos 2014
Mesajlar
42
Tepkime puanı
0
Mobil üzerinden yazmıştım önceki mesajımı ve yanlışlıkla gönder butonuna basmıştım. Mesajı göndermedi sanıyordum fakat göndermiş. Neyse devam edeyim o zaman :)

Evet ben de çok uzun süredir bu dertten muzdaribim. Fakat herkesin farklı bir hastalığı var. Kimisi yaşadığı bir şok yüzünden kimisi yalnızlık yüzünden kişi ayrılık yüzünden vs bir sürü sebep var. Benim sıkıntım ise dışlanmadan dolayı gelen bir hastalık. Lisedeyken her sınıfın bir günah keçisi olur. İşte ben de bizim sınıfın günah keçisiydim. Canları sıkılınca benimle hal ve hareketlerimle dalga geçerlerdi. Dalga geçecek bir şey bulamazlarsa üzerimden hikaye yazarak kendilerini eğlendirirlerdi.

Bana enerji veren tek şey derslerimin iyi olmasıydı. Ders çalışmak gibi bir huyum hiç olmadı, hocayı dinlediğim zaman bana yeterdi. Fakat sürekli dalga geçilince artık dersi de dinleyemez oldum. Haliyle derslerim de bozuldu ve tek enerji kaynağım da gitti. Tabi hepsi de günahlarımdan dolayı geldi şikayet ettiğim yok. Zaten üstünden de 4 5 yıl geçti ancak etkisi hala devam ediyor. Şikayetimin olmamasının nedeni ise depresyonum sayesinde birçok şey kaybetmekle beraber birçok şey kazandım. Mesela insanları daha iyi anlamaya başladım. İnsanları helakete götüren gafletten az çok sıyrıldım. Bence en önemlisi Risale-i Nur'la tanıştım ki hayatımı baştan başa değiştirdi. Bu sayede de tedavi olmaya başladım elhamdülillah. Gitgide iyi oluyorum.

Aslında iyileşme en çok da kişinin kendisine bağlıdır. Depresyonumun depreştiği birçok zamanım olmuştur. Çoğunda da kafaya takılacak bir şey olmadığını, stres verici bir durum olmadığını, boşu boşuna kaygılandığımı ve istersem bunu çözebileceğimi biliyordum. Ancak şeytan buna izin vermediği için aksi yönde telkinler verir. Şeytanın bir özelliği var ki o da kendi isteklerini başkalarına, kendi isteğiymiş gibi yutturabiliyor. Örneğin; "vur ona, kır kafasını, ver cevabını, lafın altında mı kalacaksın?" vs sözleri söyler ve söylettirir. Bunun çaresi de onun söylediğini anlayabilmektir. Çünkü diğer bir özelliği gizli kalmaktır. Foyası ortaya çıkınca topuklamaya başlar :)

Bu altta vereceğim video adeta hayatımı değiştirdi. Risale-i Nur'a başlamamı sağladı ve hayatıma çekidüzen vermeyi sağlayacak olan tohumları attırdı. Sizde uzunluğuna bakmadan izleyin inşallah faydasını göreceğinizden eminim. Yalnız ilk yarım saati anlaşılmayabilir. Çok derin ilim var. Anlatanın tabiriyle 30 yıllık birikim var. Elbette böyle bir mesele kolay kolay anlaşılmaz. Ancak kafaya takmayın çok da önemli değil. Videonun geri kalan kısımları gayet anlaşılır. Allah herkese maddi ve manevi şifa versin. Amin.

 

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Temmuz 2014
Mesajlar
82
Tepkime puanı
0
malesef.. 6aydır farkediyorum.. Allah hepimize tüm hastalara sifa versin..
 

suzzy

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Temmuz 2014
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
Sayın cglaa16, Farkındalık benim sıkıntılarımı hafifletti. İnşallah sizin için de öyle olur. Uzun süredir herhangi bir belirti yok. Halk oyunları dansçıyım, genelde sahne öncesi oluyordu tedirginlik, kusmalar vs.. Mayıs ayında kısmetse yine bir gösterimiz olacak. Bakalım o zaman durumum nasıl olacak. ama eskiye oranla çok iyiyim. Sizde inanın zamanla atlatırsınız.
 

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Temmuz 2014
Mesajlar
82
Tepkime puanı
0
Benimde sorunum ruyalarim malesef cok etkileniyorum..
 

fobia

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Haziran 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Sosyal fobiya ilaçsız teknik yöntemler

Çağın hastalığı olan fobi(anksiyete) artık yediden yetmişe kadar her yaş da mevcut. Hayatın çok hızlı stresli olması bu hastalığı artırmaktadır. Artık insanlar hiç bir şeye sabredemiyor. Psikoloji rahatsızlıklardan dolayı insanlar haplara yönelmektedir. Adeta bir ekmek gibi insanlar kullanmaktadır. Peki bu hastalığa karşı yeni tedavi yöntemleri elbette var. Bende bu hastalığa yakalanlardanım. Tam onbeş sene sürdü. Bu hastalığı ilaçsız bir tedavi yöntemiyle başardım.Sadece üç ay gibi kısa bir sürede. Nasıl mı ? sadece teknik yöntemler uygulayarak. Kesinlikle ilaç içmiyorsunuz. İçinize yerleşmiş iç sıkıntılardan, karamasrlıklardan, evhamlardan, bunalımlardan arınacaksınız. Siz kendinizi asla başkasıyla kıyaslamayın, insan olarak kendinizi kabullenin. Kimseyle kendinizi yarıştırmayın. Siz sadece ben buyum deyin kendinize. Kesinlikle stres yapacak şeylerden uzaklaşın. Mutlu olmayı, pozitif düşünmeyi yeniden keşfedeceksiniz bundan eminim. Bu tedavi yöntemini uygulmak size birşey kaybetmiyecektir.
 

Tuana26

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
31 Ekim 2017
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Bende daraliyorum kacasim geliyor, boguluyorum ne yapmam lazim?
 

Erkan2831

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Aralık 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Anksiyete

Rabbim bu derdi kimseye vermesin. Hani çeken bilir DERLER ya ışte tam o türden. Uzun zamandır bende bu dert ile uğraşıyorum. Internette epey bir araştırma yaptım ve gördüm ki bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor. Bir nebze rahatlıyor insan. Çünkü sadece kendimize has bir sorun olmadığını görüyorsunuz. Allah bu derdi çeken herkese yardımcı olsun. Bu siteye üye olmamdaki neden aslında bu hastalığı yaşayanlar olarak birbirimize bir bakıma terapi yapabileceğimiz düşüncesinden dolayı. Insan dertleşince içini döküyor ve bir nebze olsun rahatlıyor. Bu hastalıkta konuşmak ve hasbihal etmek bence çok faydalı. Selam ve dua ile kalın.
 

Erkan2831

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Aralık 2017
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Aynı hastalıkla bende uğraşıyorum. Berbat bişey. Insan hayatından beziyor hiç bir şey yapmak istemiyor. Şu an ilaç kullanıyorum ama düzelirmiyim bilmiyorum. Umarım bu derdi çeken herkes kurtulur. Hayatı zehir ediyor insana. Geceleri uyku diye bişey kalmadı. Resmen gündüz uyuyorum daha doğrusu yatıyorum uyumak denmez çünkü ona. Geceleri sabaha kadar ayaktayım. Doktordan bu sefer uyku ilacı isteyecem umarım düzelir. Ne yapacağını bilmeyen biçare insan misali içimi döküp rahatlamaya çalışıyorum.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Allah c.c şifanı versin kardeşim. Zikir çekmeyi denedin mi? Denemediysen zikir çekmeni tavsiye ederim. Namazı hiç söylemiyorum. Zaten namazsız olmaz. Namaz yolda bırakmaz. Namaz ve zikir ilaçtır.
 
Üst Alt