Anamur » İklim ve Coğrafya

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Düşlediğiniz
Düşlediğiniz her ne ise...

Anadolu'nun en güney noktasında bir doğa bahçesi olan Anamur'da mavi ve yeşil bir şenliktir. Çiçeklerle süslü zümrüt yeşili dağları, akarsuları ve pırıl pırıl deniziyle Anamur, cennetten bir köşedir sanki. Hemen hemen her insanın ömür boyu yaşamak istediği bir coğrafya vardır, ayrıntıları kişiden kişiye değişen bir coğrafya... Kimi çamlar içinde bir dağ köyü ister, kimi ıssız bir ada, kimi eşsiz manzaralı bir liman köyü....
Anamur'u gördüğünüzde tasarladığınız tüm yaşam biçimlerini duyumsar, huzur ülkesini keşfetmenin sevincini yaşarsınız. Kısaca gidererek kararan dünyamızda öz değerlerimizin korunduğu yer olarak çıkar Anamur karşımıza.

Akdeniz bölgesinde bulunan Anamur İlçesi Doğusu Bozyazı, Batıda Antalya İline bağlı Gazipaşa, Kuzeyde Karaman İline bağlı Ermenek İlçesi, Güneyde Akdeniz ile çevrilidir. İlçe merkezi Mersin'e 230 Km., Antalya'ya 265 Km., Karaman'a 230 Km., Kıbrıs'a 40 mil (76 km) uzaklıkta olup, Mersin-Antalya Devlet Karayolu üzerinde kurulmuş, yüzölçümü 1241 km² dir.
Orta Toros Dağlarının Akdeniz'e inen kolları ilçe topraklarının içinden geçer.Bu nedenle arazi engebeli ve dağlıktır. Kıyıdan 5-10 km içerlerde 500-1000-1500 metre yükseklikteki dağlara rastlanmaktadır. İlçemiz sınırları içinde Alamos, Kızıldağ, Naldöken Dağları bulunur.
İlçe ekonomisine büyük katkıları bulunan ormanlar 853 Km.2'lik bir yüzölçüme sahip olup, ilçe yüzölçümünün % 60'nı teşkil etmektedir.
Anadolunun Akdeniz'deki en güney noktası olan "ANAMUR BURNU" ilçenin 7 Km. batısındadır. Bugün ilçenin kurulduğu Çorak ovasının batısında Sultansuyu, Doğusunda Anamur Çayı (Dragon) ilçenin iki önemli akarsuyudur. İlçenin iklimi karakteristik Akdeniz iklimi olup, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır.
Yıllık yağış toplamı 1032 m³'dür. Yıllık ortalama yağışlı gün sayısı 75 gündür.

her ne ise...
 
Üst Alt