• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Allah ile ilgili aklıma gelen şüphe

FarukSahinn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Mayıs 2018
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
S.A öncelikle aklıma nerden geldiğini bilmiyorum ama Allah ile ilgili aklıma gelen şüphe aklımdan çıkmıyor ve beni şüpheye sürükledi iyice, sorum şu: Allah herşeyi yapabilecek güçtedir yani insanları kandırıp cennet yerine cehennemede sokabilir gibi geliyor aklıma, Allah'ın iyi biri olduğunu bana kanıtlarmısınız (ama basit kanıtlar değil) lütfen içim içimi kemiriyor bu şüpheden !!!
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Aleykümselam kardeşim, Allah c.c sıkıntına genişlik versin inş. Vesvese bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkabilir. Bazen de sorunun altında başka rahatsızlıklar olabilir. Bu durumda öncelikle psikolojik olarak rahatlamak gerek, bu yönde çekinmeden destek almanı öneririm. Senin şüphelerin ispat etmekle, kanıtlamakla anlatmakla v.s geçecek gibi görünmüyor. Zaten istediğin şeyi ıspatlamak gibi birşeyi kimse yapmaz. İman ispatlanacak birşey değildir. En kısa zamanda öncelikle tıbbi yardım almanı tavsiye ederim. Vesselam..
 

nadezhsa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
19 Mayıs 2018
Mesajlar
2
Tepkime puanı
2
İnsan doğduğunda genetik özellikler ve varolan gün-doğum-ay çizelgesine rağmen iyi bir insan olarak doğar. Temiz olarak doğar ve saf olarak doğar. Evrenin en başından itibaren bugüne kadar yasalar, dinler hepsinin amacı insanın azgın isteklerini durdurmak olmuştur. Demek ki insanlar, azgın isteklerini engellemek için yasalara ihtiyaç duyuyor, peki iyi özelliklerini açığa çıkarmak için neye ihtiyaç duyuyorlar? hiçbir şeye. Çünkü insan zaten doğar doğmaz, ve çocukluktan itibaren özünün iyi olduğunu bilir ve iyidir de. Yaptığı her eylem, iyilikten uzaklaşadabilir yakınlaşadabilir. İyilikten uzaklaşırsa, Allah'ın olmadığı bir yere gider ve burada üşür. Üşüdüğü içindir ki hasta olur ve iyi değildir artık.
 

Halid

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Ocak 2020
Mesajlar
95
Tepkime puanı
122
Konum
ankara
Aslında burada Allah’ın dürüstlüğünü sorguluyorsun. Neden herhangi bir insanı veya yarattığı bir canlıyı kandırma ihtiyacı hissetsin? Özgür iraden var. İnanıp inanmamak konusunda serbestsin. Turab’ın da söylediği gibi, hiçbirimiz sana somut bir kanıt veremeyiz. Bir mucize veya kerametimiz yok... Sosyal yaşamınla alakalı bir problemim içinde olma ihtimalin nedir bilmiyorum. Yalnızlık hissi, aldatılmak vs gibi problemler yaşadıysan önce bunları çözmen gerekebilir. Elbette şu an varsayımlar üzerine konuşuyoruz seni tanımadığınız için. Allah kalbine ferahlık versin
 

Pessimist_King

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
16
Tepkime puanı
13
Konum
12369tmd
Bizim peygamberimiz bile bir insan ve bir kul olarak verdiği sözü tutmamazlık etmemiştir.Allah hiç verdiği sözü tutmamazlık eder mi?Şüphesiz Allah , ne vaad ettiyse onu bizlere sunacaktır.Allah demiyor mu müslüman olarak ölenler muhakkak bir gün cennete girecek?Öyleyse kardeşim sen de buna iman etmekle yükümlüsün.Müslüman , gayba iman edendir.Allah , seni cennete sokmasıyla da güç kazanmaz veya kaybetmez , seni cehenneme sokmasıyla da güç kazanmaz veya kaybetmez.Allah'ın doğra yola girmemizi istemesinin sebebi bizler içindir kendisi için değil.Allah'a çok yakın hissettiğin zaman haramlarından çok uzak durduğun ve ibadetlerine çok önem verdiğin zaman gerçek huzuru buluyorsun kardeşim.Yani bu haramlardan kaçıp helal yollara ulaşma çabamız da Allah için değil bizler için.Ama şu durum vardır ki Allah kadar övülmeyi seven kimse yoktur.Ve sen böylesine zorlu bir imtihandayken Allah'ı çok översen çok zikredersen ve dininin gerekliliklerini yerine getirirsen Allah sana elbetteki mükafatını verecektir.Hatta bir hikaye anlatayım sana.Cebrail Aleyhisselam yanlış hatırlamıyorsam aralıksız 120.000 yıl namaz kılıyor ve Allah'a böyle bir ibadet yaptığını söyleyince Allah Teala şöyle diyor:Cebrail evet çok güzel bir ibadet yapmışsın ama şu ibadetin benim dünyadaki kullarımın kıldığı bir namaz kadar beni sevindirmedi.Yani kardeşim sen bir vakit namazınla Allah'ı bu kadar mutlu ediyorsan eğer Allah seni niye kandırsın , seni ebedi kalacağın cennetlere yerleştirecektir elbetteki.Allah sana böyle bir şans verdi , bir hayvan olup bu huzura erişmeden mahrum da kalabilirdin.Bu imtihan dünyasını iyi değerlendir,bolca rabbine şükret ve ebedi kalacağın cennetlere gir kardeşim.Allah kalbindeki iman nurunu arttırsın İnşAllah.
 

Munzevi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
7
Tepkime puanı
14
Konum
Malatya
Web sitesi
www.instagram.com
Öncelikle Aleykümselam kardeşim, aklına gelen bu vesveselerden dolayı inşallah Rabbim tez zamanda gönlüne ferahlık verir imanı sıkı ve sağlam bir şekilde sabit etsin. Öncelikle bunları düşünüyorum diye, bunlar aklına geliyor diye sakın kendini Allah korusun kafir gibi düşünme Ama tabi bu düşüncelerin de üstüne fazla gitme, tavsiye ederim.

Boş eve hırsız girmez sana bunları düşündüren Şeytan, senin yolundan saptırmak istediği için aklına Aklının alamayacağı şeyleri sokmaya çalışıyor, yani felsefik düşünerek senin imanını sarsmak istiyor. Önce sana Şundan bir örnek vermek istiyorum, zamanında çok büyük bir Alim kişilik kapısının önündeki su birikintisini süpürürken duvara sıçrayan su dünya şeklin. oluşturuyor. Alim de bunun gibi dünyanın tesadüfen oluşabileceğini düşünüp dinlen çıkıyor ve azılı bir kafir olarak ölüyor. Bir anlık sapmalarla dini teslim eden tarihte birçok örneği olan alim vardır. Şeytanın bir anlık aldatması ile dini teslim edebilecek kadar zayıf olmamak gerek. Alim bir kişiliği bu denli kandırabilen şeytan dünyanın varlığından beridir tecrübesi olan şeytanın sana bunları düşündürmekteki amacını gayesini sakın unutma.

Allahu Teala Yasin suresinde ''Ey Adem oğulları ben size şeytan sizin apaçık düşmanınızdır demedim mi'' buyuruyor. Evet şeytan bizim apaçık düşmandır, tecrübeli bir düşmandır. Bu yüzden yapmamız gereken şeytanın bu tuzaklarına karşı imanımızı her gün daha da iyiye daha da ileriye ve sağlam bir şekilde götürmemiz gerekiyor. Bunun için öncelikle Allah'a dua etmemiz lazım. Çünkü hidayeti veren yalnızca Allah'tır insan dünyaya gelmeden önce Allahu Teala onun mümin veya kafir olarak öleceğini dünya hayatında nasıl bir hayat geçireceğini zaten biliyor yani Allahu Teala Ebu Leheb'in bu dünyada zaten kafir olarak göçüp gideceğini biliyordu. Kur'an'ın mucizelerinden bir tanesi, Ebu Leheb'in ölümüne 8 sene kala lehep suresinde Allahu Teala Leheb'in yerinin cehennemlik olacağını bildiriyor ve buna rağmen kur'an-ı yalanlamak maksadıyla bile olsa Ebu lehep bu sureyi yalancı çıkaramamış. Hayır ben inandım demeden 8 sene kafir hayatı yaşayıp ölmüştür. Çünkü Allah buna onu nasip etmemiş ve onun yerini zaten cehennem olarak yazıldığını bildirmişti. Bu değişmez, Allah'tan başkasının değiştiremeyeceği bir karardır. Ve senin aradığın sorunun cevabı Aslında yine kur'an-ı Kerim'de gizli. Sen bu soruyu sorarken Kur'an'la olan ilişkini tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim çünkü Allahu Teala zaten insanları ne için yarattığını ve ne amaçla dünyaya gönderdiğini mülk suresinin ikinci ayetinde bildirilmiştir ''O hanginizin daha güzel işler yapacağını görmek için ölümü ve hayatı yaratandır'' Evet kardeşim daima Kuran'la haşır neşir olmanı sana tavsiye ediyorum. Allah kimsenin cehennemlik olmasını ya da kimsenin cehennemde yanmasını Murad etmez. Zaten istese hepimizi helak edip kusursuz günahsız insanlar da yaratabilir ve Allah istese göklere yıldızlarla Allah'tan başka ilah yoktur da yazabilir ama bunu yaparsa Ebu Leheblerle, ebubekirler aynı seviyeye gelmez mi.

Allah Sendeki o imanı, O kendisine olan teslimiyeti görmek istiyor ve sen de sana bahşedilen şu dünya hayatında Allah'a kulluk görevini yerine getirerek ona bu kadar Nimet'in vefasını ve şükrünü Eda etmen gerekiyor. Allah'ın ilminde hiçbir şey Allah'tan gizli kalmaz ve Allah her şeyi hakkıyla bilendir, mülk suresinde ''sözünüzü ister gizleyin ister açığa vurun O sinelerin özünü hakkıyla bilendir.''
zaten yaratan yarattığını Bilmez mi, Allah'ın ilminin yanında senin hiçbir şeyin Allah'tan gizli kalmaz. O yüzden sen sana emrolunanı yap kardeşim Sana tavsiyem budur.
 

Batuhan66

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Nisan 2020
Mesajlar
10
Tepkime puanı
1
Yaş
32
Konum
Almanya
S.A öncelikle aklıma nerden geldiğini bilmiyorum ama Allah ile ilgili aklıma gelen şüphe aklımdan çıkmıyor ve beni şüpheye sürükledi iyice, sorum şu: Allah herşeyi yapabilecek güçtedir yani insanları kandırıp cennet yerine cehennemede sokabilir gibi geliyor aklıma, Allah'ın iyi biri olduğunu bana kanıtlarmısınız (ama basit kanıtlar değil) lütfen içim içimi kemiriyor bu şüpheden !!!
Selamin Aleyküm Kardesim,

bu tür Aklini kurcalayan bizi Yaratan Allah (C.C) hakkinda sacma düsünceleri ben de uzun zaman süre önce kafami kurcaliyordu ve dinimi arastirdim ama Imamlara soraraktan degil Al Buhari yi okuyarak Peygamberimizin verdigi örnekleri ve yasamini okuyarak sonuca vardim ki bu Sacma Sapan Sorulari ben degil nefsin beni Islamdan sogutmak istediginin kanaatine vararak icimden bu salak seyleri cürütdüm. "Allahim sen benim Kalbimi biliyorsun" diyerek aklimdaki olan sorurlar birden bire yok oldu hic düsünmedim daha. Namazima dinime kendimi verdim sana da Tavsiye ederim.
 
Üst Alt