Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Akşehir Güveç Kebabı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 42341" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>MALZEMELER</em></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>3 orta boy patlıcan </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>1/2 kg kuşbaşı et (bonfilelik et tercih edilir)</em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>2 orta boy domates</em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>4-5 sivribiber </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>8-10 diş sarımsak </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>4 çorba kaşığı tereyağı sıvı yağ( etler için)</em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>4 çorba kaşığı sıvı yağ </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>yeterince tuz, karabiber</em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>1 tatlı kaşığı kimyon</em></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>HAZIRLANIŞI</em></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>Patlıcanları alaca soyup iri kuşbaşı doğrayalım. </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>Üzerine iri kuşbaşı doğranmış domatesleri, küp doğranmış soğanları, sarımsakları, iri doğranmış sivribiberleri, tuzu ve baharatları ekleyip harmanlayalım.</em></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>Güveç tencereye yağı alalım. etleri ekleyip suyunu çekene dek kavuralım. </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>Sebzeleri tencereye alalım. Üzerlerine sıvı yağ gezdirelim. </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kenarlarını sıkıştırarak kapatalım.</em></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>Güvecin kapağını da kapatarak yemeği çok ağır ateşte pişirelim. </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>Yemeği ateşten alıp ılıtalım. </em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em></em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>tencereyi servis tabağına çıkaralım.</em></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"><span style="color: DarkRed"><strong><span style="font-size: 12px"><em>NOT: Arzuya göre yemek piştikten sonra tek kişilik güveç kaplarına payşaltırıp üzerine kaşar rendesi serperek 10 dakika kaşarlar eriyene kadar fırınlayabilirsiniz.</em></span></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="color: #a9a9a9"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 42341, member: 1043"] [FONT=Trebuchet MS][COLOR=#a9a9a9][COLOR=DarkRed] [B][SIZE=3][I]MALZEMELER[/I] [I]3 orta boy patlıcan 1/2 kg kuşbaşı et (bonfilelik et tercih edilir) 2 orta boy domates 4-5 sivribiber 8-10 diş sarımsak 4 çorba kaşığı tereyağı sıvı yağ( etler için) 4 çorba kaşığı sıvı yağ yeterince tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı kimyon[/I] [I] HAZIRLANIŞI[/I] [I]Patlıcanları alaca soyup iri kuşbaşı doğrayalım. Üzerine iri kuşbaşı doğranmış domatesleri, küp doğranmış soğanları, sarımsakları, iri doğranmış sivribiberleri, tuzu ve baharatları ekleyip harmanlayalım.[/I] [I] Güveç tencereye yağı alalım. etleri ekleyip suyunu çekene dek kavuralım. Sebzeleri tencereye alalım. Üzerlerine sıvı yağ gezdirelim. Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kenarlarını sıkıştırarak kapatalım.[/I] [I] Güvecin kapağını da kapatarak yemeği çok ağır ateşte pişirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtalım. tencereyi servis tabağına çıkaralım.[/I] [I]NOT: Arzuya göre yemek piştikten sonra tek kişilik güveç kaplarına payşaltırıp üzerine kaşar rendesi serperek 10 dakika kaşarlar eriyene kadar fırınlayabilirsiniz.[/I][/SIZE][/B][/COLOR] [/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Akşehir Güveç Kebabı
Üst
Alt