Afyon Kaplıcaları

kameLya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
7 Kasım 2012
Mesajlar
13
Tepkime puanı
0
ameliyat, felç, fıtık, hamam, hastalık, hastane, havuz, heybeli, heybeli kaplıcası, içmeler, ılıca kaplıca, kaynarca, kür, romatizma, şeker, sıcaklık, şifa, şifa kaynağı, şifalı su, şifalı sular, sifali kaplicalar, su tedavi, termal turizm

Yurdumuzun yapısından dolayı birçok kaplıca oluşmuştur.Bunlar sıcaklıkları bakımından , içinden bulunan mineralleri bakımından ve şifa verdiği hastalıklar bakımından farklılıklar göstermektedir.Yurdumuzda , kaplıca denilince ilk aklımıza gelen illerden biriside Afyon'dur . Çünkü hem kaplıca sayısı fazla hem de sularının derecesi yüksek olduğu için tercih edilmektedir. Ayrıca kaplıcaların şehir merkezine yakın olması ve kaplıcaların etrafında bulunan tesislerin fazla olması diğer tercih sebepleri arasındadır.
Şimdi bu kaplıcaları tanıyalım :

Gazlıgöl Kaplıcaları

Afyon - İhsaniye karayolu üzerindedir.Afyon iline 20 km mesafede bulunmakta

Heybeli Kaplıcaları

Afyon- Konya karayolu üzerindedir.Afyon'a 30 km. uzaklıktadır.

Ömer Kaplıcaları

Afyon- Kütahya karayolu üzerinde Afyon il merkezine 15 km. uzaklıktadır.

Hüdai Kaplıcaları

Afyon Antalya Karayolu 65. km

Gecek Kaplıcası

Afyon-Kütahya karayolu ile Afyon-Uşak-İzmir demiryolu üzerinde , il merkezine 15 km. uzaklıkta bulunmaktadır.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Ömer Kaplıcası

3-15.jpg


Yeri ve Ulaşım: Afyon- Kütahya karayolu üzerinde bulunan Ömer Kaplıcası, Gecek Kaplıcasının yakınında ve il merkezine 15 km. uzaklıktadır. Ulaşım, merkezden kalkan servisler aracılığı ile yapılmak- tadır.

Tarihçesi: Eskiden beri kullanılan kaplıcanın tarihi hakkında bir bilgi bulunmamakla beraber,kaplıcanın büyük havuzunu yaptıran kişiye ait kitabede 1889 tarihi bulunmaktadır.

Özellikleri: Oldukça zengin olan Ömer Kaplıcası suyu; kimyasal olarak, klorür, bikarbonat sodyum, demir arsenik ve karbondioksitli sınıflandırmaya alınmıştır. İçerisinde amonyum, lityum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, stronsiyum, baryum, alüminyum, mangan, çinko, krom, bakır, titan, kurşun, iyodür, florür, sülfat, nitrat, nitrit, hidrofosfat, karbonat ve hidroarsenat gibi iyonlar ile; metabolik ve metasilikat asitleri; gazlardan serbest karbondioksit ve serbest kükürtlü hidrojeni barındırmaktadır. Temperatürü 43 C ile 54 C arasında, radyoaktiviteleri 9,5 eman ve pH değeri de 7,2'dir.

Şifa Özellikleri: Ömer Kaplıcası suyu banyo tedavisinde; artroz çeşitlerinde, romatit artrit, spondilartrit, ankilopoetita, fibrozitis, selülits gibi romatizmal hallerde kırık, mafsal şişliği ve yapışıklarda hemipleji, parapeleji ve çocuk felci hastalıklarında, şişmanlık, metabolizma bozukluklarında, periferik damar hastalıklarında, eklem rahatsızlıklarında, kısırlık ve bronşit gibi hallerde faydalı olmaktadır. İçme tedavisi ile müzmin kabızlık ve bağırsak tembelliği ile hiposentik midelerde ve hazım güçlüğünde faydalı olmaktadır. Ayrıca solunum yolu ile kronik bronşit enfizem ve faranjitte de yararlı görülmüştür.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Sandıklı Hüdai Kaplıcaları, İşletme, Termal Otel ve Eski Otel olarak faaliyet vermektedir.

Termal Otel ve Küçük Otel tesislerinin toplam 1900 yatak kapasiteli bulunmakta, kadın erkek ayrı olmak üzere Kardelen Çamur Banyoları, Eski Çamur Banyoları, Kür Merkezi (Su Banyosu, Çamur Banyosu, Türk Hamamı), Açık ve Kapalı Yüzme Havuzları, Kükürtlü havuzlar, çeşitli Termal sular, 24 adet saatlik orkide aile banyoları, oyun salonu, toplantı salonu, disko, marketler, turistik eşya reyonları, berber, Kasap, Kahvehane, fırın ve Restorant, Yürüyüş Parkurları ve masaj ile hizmet vermekte olup, Yeşil alanlar, piknik ve mesire alanları, dinlenmek için açık hava parkları ile tesislerimiz hizmet vermektedir.

Bakanlar Kurulu kararı ile Kaplıcamıza Resmi Sağlık Heyet Raporu ile Sevkli Hasta kabul edilmektedir.
İşletme izni: Bakanlar Kurulu Ruhsat Tarih:02/08/1996 Ruhsat No.7536
Termal Otel işletme izni: Bakanlar Kurulu Ruhsat Tarih:25/11/2002 Ruhsat No.0003

Kaplıcamızda bulunan tesisler
Doğal Çamur Banyoları
Termal Havuzlar
Tabii Saunalar
Türk Hamamı
Masaj Salonları
Bilardo, Masa Tenisi, Oyun Salonu, Alışveriş Merkezi
Bisiklet Parkuru, Basketbol Sahası, Yürüş Parkurları

Çamur Banyoları
Dünyaca ünlenmiş çamur banyolarında Toprak 68o şifalı su ile karıştıldığında 40o-45o bir çamur ortaya çıkar. Bu toprak kaplıca yakılarından sağlanan çok az kumlu kızıl bir kildir. Çamur banyosu küvetini 30 cm kalınlığında dolduran kil, üzerinden geçirilen sıcak kaplıca suyu ile çamur haline getirilir. Sıcak kaplıca suyu çamurun üzerinden 3-5 cm kalılığında bir sure bekletildikten sonra kesilerek küvetten tamamen akıtılmaktadır. Daha sonra kürekle açılan çamurun içerisine hasta başı dışarıda kalacak şekilde uzanmakta üstü çamur ile örtülmektedir. Belirli bir sure çamurun içerisinde kalan hasta için günde bir defa bu işlem uygulanmaktadır.
Bu çamur banyosuda her türlü romatizma, nevralji, nevrit, polinevrit, kırık-çıkık tedavilerinde, çoçuk felcinde ve kadın hastalıklarında faydalı olduğu doctor raporları ile onaylanmıştır.

Suyun Özellikleri
Kimyasal sınıflandırılması; sülfat, bikarbonat, sodyum, kalsiyum ve ayrıca bromür, karbondioksit, arsenik ve radonlu olarak yapılmıştır. Suyun içerisinde potasyum, amonyum, magnezyum, demir, alüminyum, mangan gibi katyonlar ile klorür, nitrat, iyodür, hidrofosfat ve hidrokarbonat gibi anyonlar bulunmaktadır. Ayrıca metasilikat asidi ile gazlardan serbest karbondioksite rastlanılmıştır. Isısı 62o ile 68o arasında değişmektedir. Radyoaktivitesi 13 ile 25 arasında değişmekte olup, pH değeri 6,6 veya 7'dir.

Kaplıcamızın İyi Geldiği Hastalıklar
Romatizma, Romatoit Artrit (Ateşli romatizma hastalıkları), Nevraji (Sinir boyunca yayılan iltihaplar), Nevrit (Sinir ucu iltihapları), Polinevrit (Birden fazla sinirin iltihapları), Tendinit (Tenden zedelenmesi), Pariatrit (Eklem zan iltihabı), Artroz (Eklem kireçlenmeleri), Selulit (Yumuşak doku romatizması), Siyatik (Siyatik sinirinin sıkışması), Spondilit (Omurganın kireçlenmesi), Mialji (Kas ağrıları), Kadın hhastalıkları (Kronik dönemlerde), Polip sekeli (Çocuk felci sekeli), Hemipleji (Vücudun her her tarafının felci), Parapleji (Her iki alt ekstremitenin felci), Kırık - Çıkık sekelleri, Kazalardan ve ameliyatlardan kalan sekeller, Ruh, yorgunluklar, Dimağ yorgunluğu, Bağırsak hastalıkları, Böbreklerdeki taş ve kumların düşürülmesi, Cilt ve deri hastalıkları.

Ulaşım
Afyon Antalya Karayolu 65. km

İşletmemiz Sağlık Bakanlığı İşletme İznine sahiptir.

Sevkli hasta kabul edilir.

Bulunduğunuz yerdeki hastanelerin ilgili bölüm doktor doktorunun Sandıklı Hüdai Kaplıcaların heyet raporu ile sevkli gelebilirsiniz.

İşletme tedavi giderleri yönetmeliği kapsamındadır

SANDIKLI BELEDİYESİ HÜDAİ KAPLICASI YERLEŞİM BİRİMLERİ:
+ İşletme Müdürlüğü
Tel: +90 272 535 73 27 (3 Hat)
+ 2 Yıldızlı Otel ve Kür Merkezi
Tel: +90 272 535 73 20 (7 Hat)
+ 3 Yıldızlı Termal Otel ve Kür Merkezi
Tel: +90 272 535 73 00 (19 Hat)
Fax: +90 272 535 73 19

Türkiye'nin Her Yerinden 444 444 5 nolu telefondan kaplıcaya ulaşabilir, güncel fiyatları öğrenip, rezervasyon yaptırabilirsiniz... [/INDENT]
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81

Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi

01.jpg

Gecek Kaplıcası

Afyonkarahisar merkezine 18 km. uzaklıkta Afyonkarahisar-Kütahya yolu üzerindedir. Kaplıca şifalı sularının yanısıra mesire yeri olarak da ünlüdür.

Gecek kaplıcasının suyu sodyum klorür ve bikarbonat bileşiminden oluşmaktadır. Suyun sıcaklığı 46-71°C, debisi ise 20 lt/sn.dir.

Kaplıca suyu romatizmal hastalıklar, solunum yolu hastalıkları, kadın hastalıkları, kemik ve kireçlenme rahatsızlıkları, sinir ve kas yorgunluklarına iyi gelmektedir.

Kaplıca 45 devre mülk 180 yatak kapasitelidir. Ayrıca 1’i bayanlar 1’i erkekler için olmak üzere iki tane kapalı havuz mevcuttur.

Gecek Kaplıcası İşletme Müdürlüğü
Tel : (272) 251 52 75 - 76 - 77 Fax: 251 50 16

Ömer Kaplıcası

Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinde, Afyonkarahisar merkezine 15 km. uzaklıktadır. Ömer kaplıcası adını Ömer Dede yatırından almıştır.

Ömer Kaplıcası’nın 46-71°C sıcaklıktaki suyunun debisi 17 lt/sn.dir. Kaplıca suyunun kim- yasal özelliği sodyum klorür, bikarbonat ve hipertermal içermektedir. Su ayrıca litrede 1 gr.dan fazla CO2 ihtiva etmesi nedeniyle gazlı sular grubuna girmektedir.
Kaplıca suyu romatizmal hastalıklar, solunum yolu hastalıkları, kadın hastalıkları, kemik ve kireçlenme rahatsızlıkları, beslenme bozuklukları ile sinir kas yorgunluklarını tedavi etmektedir.

Kaplıcada; 49 adet villa 170 yatak kapasitelidir. 35 oda ve 60 yatağı bulunan apart otel mevcuttur. 20 apart daire ise 40 yatak kapasitelidir.1 adet kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, 2 adet Türk Hamamı, 1 adet büyük kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır.

ÖMER THERMAL HOTEL & HOLİDAY VİLLAGE
Tel: (272) 251 50 10​
 
Üst Alt